Do kin se chystá fenomenální koncert Pražského výběru natáčený 35 kamerami (trailer)

Koncert na filmovém plátně není nic výjimečného. Ale výroční koncert legendární kapely Pražský výběr byl natáčený na 35 kamer a přinesl spostu skvělých scénických nápadů a hostů. Koncert s názvem Symphony Bizarre se konal v O2 aréně v prosinci roku 2016. Kapela tehdy převedla divákům více, než jen rockový koncert. Byla to bombastická show s Českým národním symfonickým orchestrem a americkým dirigentem. Převedení záznamu na filmová plátna si vzal na starost sám frontman kapely Michael Kocáb.

Legendární kapela Pražský výběr slavila v prosinci před pěti lety své narozeniny a předvedla koncert, na který se nezapomíná. Vystoupení v O2 aréně plánovala a chystala skupina celý rok, náročnou choreografii pomáhal tvořit Yemi AD, designér Martin Hruška připravil monumentální pódium o rozměrech 50 x 43 metrů, kde se ve výšce 27 metrů vyjímal ikonický a obří Ropotámo. Do čela Českého národního symfonického orchestru se postavil dirigent světového formátu maestro Steven Mercurio, který celý repertoár také zorchestroval.

Pražský výběr (foto: Bontonfilm)

Pražský výběr se sešel ve svém nejslavnějším složení Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš a s jejich proslulými písněmi jim pomáhali hosté Vojta Dyk, Jana Kratochvílová, Gabriela Beňačková, Ondřej Soukup, Viktor Dyk, Hana Kosnovská, Michal Skořepa nebo Iva Pazderková, ale také nezapomenutelný Miloš Kopecký. Atmosféra v hale duněla i díky DJ Roxtarovi.

Pražský výběr – Symphony Bizarre (foto: Bontonfilm)

„Chtěli jsme mít monumentální koncert, bizarní, šílený, hlučný. Během příprav jsme přidávali jeden zběsilý nápad za druhým, vystoupení začalo růst pod rukama a bylo nám jasné, že ho musíme nějak vytesat do kamene, zfilmovat. Tak jsem obstaral 35 kamer,“ vzpomíná Michael Kocáb.
Symphony Bizarre není klasický dokument a není to ani záznam koncertu. Postaral jsem se o obrazovou složku a hudební editaci, zvukový mistr Michal Pekárek to skvěle zmixoval do 7.1. a můj syn Miki vytvořil zvukové efekty. Vyrobili jsme jakýsi novotvar; koncertní film, audiovizuální počin, kde není místo pro oddech,“ dodává Kocáb.

Pražský výběr – Symphony Bizarre vstoupí do českých kin v roce 2022.

-red-
foto/video: Bontonfilm © 2021