Morbius přichází se slibným trailerem, do kin plánuje vtrhnout v lednu (video)

Morbius měl původně v kinech divákům pít krev už vloni v létě, pandemie netopýřího viru ovšem komiksovému upírovi přistřihla křidélka a po hejnu přesunů premiéra zahnízdila v snad již definitivním termínu 27. ledna 2022. Podívejte se na nový trailer.

Morbius je volnou adaptací postavy komiksového antihrdiny, který se v knihách stal upírem po snaze vyléčit svou vzácnou krevní nemoc, aby několikrát díky nabitým schopnostem následně slušně zatopil Spider-Manovi. Film s Jaredem Letem v titulní roli je součástí filmového vesmíru nedávno oficiálně pojmenovaném Sony’s Spider-Man Universe (SSU), které v roce 2018 odstartoval Venom. Zda Morbius bude přímo propojen s některou hranou verzí pavoučího muže, nebo si bude hrát na vlastním písečku, bylo dlouho otázkou.

Morbius (foto: Falcon)

Po řadě fám ohledně blížícího se Spider-Mana: Bez domova a po titulkové scéně druhého Venoma je jasné, že Morbius je zkrátka součástí širšího marvelovského multiverza, které se v kinech i v televizi již začalo slušně promíchávat. Otázkou je jen to, v jakém jeho rohu se film přesně odehrává. Už v předchozím traileru jsme mohli vidět noviny Daily Bugle a grafitti se Spider-Manem Tobeyho Maguiera z původní trilogie Sama Raimyho. V obou ukázkách se objevuje postava Adriana Toomese, kterou si v avengeřím filmovém vesmíru MCU zahrál Michael Keaton. Stejně tak vidíme i několik narážek na Venoma i filmy s Andrew Garfieldem, jako je třeba logo společnosti Oscorp.

Budoucnost Morbiuse bude záviset samozřejmě na diváckém zájmu, sám Leto nicméně v minulosti mluvil o možnosti crossoveru s postavou upírského lovce Bladea, do jehož role v MCU byl obsazen Mahershala Ali a který by se měl dočkat vlastního filmu v nejbližších letech.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Sony, Columbia © 2021