Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Mimi a Líza: Zahrada – Oblíbený večerníček a dětská knížka míří podruhé do kin (trailer)

Jaký je rozdíl mezi malou obludou, obludou a velkou obludou? A co se stane se Zázračníkem? Kam mizí stín? Může být ryba neviditelná? Dobrodružný film Mimi a Líza – Zahrada, který je už druhou celovečerní adaptací oblíbených dětských knížek a jejich večerníčkové podoby, představuje trailer.

Film volně naváže na čtyři roky starý film se stejnými hrdinkami a podtitulem Záhada vánočního světla. Ústřední postavičky známé z dětských knížek i z oblíbeného večerníčku, nevidomá plachá Mimi a nezbedná Líza, jsou nejlepší kamarádky, které vnímají svět doslova všemi smysly.

Skrz čtyři příběhy se dětští diváci s hrdinkami ve filmu učí velkorysosti a otevřenosti; prostřednictvím žlutého kontejneru na nepotřebné věci pak dětem film chce vysvětlit zbytečnost plýtvání a potřebu přistupovat i k materiálním věcem s respektem. V souvislosti s tímto tématem se produkce spojila s Igráčkem, který částí výdělku z prodaných figurek Mimi a Lízy podpoří každoroční projekt Ukliďme Česko.

mimi-a-liza-zahrada

Zajímavým bonusem pro diváky bude předskakující krátký animovaný film Zuza v zahradách od Lucie Srnkové, který se probojoval do letošního 72. ročníku Berlinale. Pohádka má premiéru 21. dubna.

-red-
zdroj: Johana Turner
foto/video: Pilot Film, MAUR Film © 2022

 

 

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast