Lambora a Fialová zažijí šílený den na horách – Láska hory přenáší má ukázku

Jeden šílený den v horském hotelu vyprávěný ze tří různých pohledů přinese do kin česko-slovenská komedie Láska hory přenáší. Nevěsta Alex hledá ztraceného ženicha, v patách má neurotickou matku, přespříliš aktivního otčíma a bohémského otce. Svůj vlastní příběh pak prožívá místní neodolatelný svůdník, jenž připravuje opravdové rande. Den plný karambolů vidí každý z nich po svém. Podívejte se na trailer. Nová komedie do kin dorazí 5. května.

„Příběh se odehrává v průběhu jednoho dne, který divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy. Tyto tři dějové linie se prostřednictvím postav postupně propojují a ovlivňují. Vzniká tak velký prostor pro množství nedorozumění a komických situací,“ přibližuje režisér Jakub Machala, dvojnásobný držitel ceny Anděl za videoklip roku, zodpovědný například i za seriály Stylista či Láska v čase korony.

„Scénář mi přišel strašně zábavný, když jsem ho přečetla. Hodně mě bavila i ta propracovanost, jak se různé situace postupně dovysvětlují, protože je vidíme z různých pohledů,“ říká k filmu představitelka hlavní role Anna Fialová. Jsem za ten film ráda, protože vtipných projektů je docela málo, a je málo ženských postav, které jsou takhle vtipné.“

Láska hory přenáší – Marek Lambora

„Dali jsme pro natáčení dohromady neuvěřitelně komplikovaný plán, příběh filmu jsme měli rozpracovaný téměř po vteřinách, abychom věděli, co která postava právě dělá, i když zrovna není v záběru. Různé pohledy na jednu situaci a vzájemné protínání postav muselo sedět,“ vzpomíná na natáčení ve Vysokých Tatrách v hotelu Hubert v Gerlachově režisér Jakub Machala.

 

V hlavních rolích se představí Anna Fialová, Lenka Krobotová, Marek Lambora, Csongor Kassai, Natália Germani, Richard Stanke, Petra Nesvačilová, Vanda Chaloupková, Lukáš Příkazký nebo Noël Czuczor.

Láska hory přenáší – Anna Fialová a Noël Czuczor

Kameramanem filmu je Nick Kollár, na scénáři spolupracovali český stand-up komik Jan Studnička, slovenský scenárista Michal Baláž, Anna Kruchňová a sám režisér.

Producentem je slovenská společnost Bright Sight Pictures a česká produkční společnosti DARQ studio.

 -red-
zdroj: Lukáš Vedral, Bontonfilm
foto/video: Bontonfilm © 2022