Hofmann, Čvančarová a Polívková – komedie Střídavka má první ukázku

Komedii plnou rodinných a partnerských zmatků natočil pod názvem Střídavka během podzimu režisér Petr Nikolaev, autor filmů jako Báječná léta pod psa, Příběh kmotra, Lidice nebo Vybíjená. Podívejte se na první ukázku. Do kin se novinka podívá 4. srpna 2022.

Martin Hofmann, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Jiří Vyorálek a Kristina Svarinská v hlavních rolích představují bývalé nebo současné partnery. Minulé páry spolu z předešlých vztahů mají děti a střídavě se o ně starají se svými novými partnery. Jedním z úkolů pro všechny je pak najít nového chlapa postavě Anny Polívkové, která během partnerského střídání zůstala na ocet. Babičku jedné z postav, jíž začínají díky nastupujícímu alzheimerovi vypadávat myšlenky, hraje Eva Holubová.

Střídavka – z natáčení – Petr Nikolaev a herci

Skutečná životní láska je někdy v životě až ta druhá nebo dokonce třetí, pravé partnerské štěstí může člověk najít až později na cestě životem. Naše komedie Střídavka ukazuje, že život má v sobě různé a nečekané zákruty a jeho pevnou součástí nejsou jen současné žhavé milostné vztahy, ale i ty minulé,“ říká režisér Petr Nikolaev. „Rodin, kde platí heslo „Moje děti, tvoje děti, naše děti“ je celkem dost a rozhodli jsme se na jejich fungování podívat s nadhledem a humorem,“ dodává Nikolaev.

Střídavka – Anna Polívková a Jiří Vyorálek

Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ věří po natáčení Martin Hofmann.
Udržet v chodu jednu běžnou rodinu je často nadlidský úkol a postavy filmu spolu díky vzájemným vztahům tvoří rodinu opravdu nadměrné velikosti. Její fungování a vzájemné doplňování kvůli střídavé péči o děti už se pak podobá složité válečné logistice. Organizaci tolika lidí se hrdinové rozhodnou vyřešit přísným řádem a harmonogramem, jenže pro partnerské vztahy žádný plán a jistota neexistuje. O své štěstí a lásku budou muset všichni přeci jen zabojovat.

Střídavka -Martin Hofmann a Kristina Svarinská

„Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa,“ plánuje Petr Nikolaev v narážce na svůj úspěšný snímek. „Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen, že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ dodává režisér.

„Těsně před natáčením nám Petr ukázal obrázek krásně hladkého souměrného jablka ze supermarketu a obrázek jablka utrženého na chalupě na zahradě, které nebylo reklamně dokonalé, ale bylo opravdové. Taková by měla být Střídavka, řekl nám. Dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života,“ prozrazují producenti Martin Růžička a Jindřich Motýl z Luminar Film.

Ve filmu každopádně nebude chybět situační humor a gagy, v jedné ztřeštěné scéně například zavede film Evu Holubovou až do svěrací kazajky.

-red-
zdroj: Lukáš Vedral
foto/video: Luminar Film, Bontonfilm © 2022