Tom Cruise v pokračování Mission: Impossible září v prvním traileru (video)

Producent Tom Cruise a studio Paramount jen pár dní po leaknutí traileru na Mission: Impossible Odplata novou ukázku zveřejnili i oficiálně. Děje se tomu tak dlouhých čtrnáct měsíců před premiérou filmu a shodou okolností i v týden, kdy po nespočtu odkladů konečně v kinech přistává nový Top Gun. 

Jak se dozvíte v plánované recenzi a nepochybně i návštěvě kina, aktuální Maverick je totiž nesmírně poctivou a srdcařskou podívanou. Cruisova kaskadérská šílenství, zaryté odmítání uklidit svůj poklad na stream a snaha minimalizovat ve svých producentských počinech digitální bordel totiž ústí v epické, svěží a hmatatelné filmové dobrodružství, u kterého se jen zatěžko zamačkává fanouškovská slza a radost z toho, že navzdory všem komplikacím film konečně spatřil světlo světa.

Mission: Impossible Odplata (foto: CinemArt)

Při pohledu na čerstvý trailer první části finále legendární špionážní série Mission:Impossible s podtitulem Odplata i příjemném vzpomínání na předchozí díly není jediný důvod pochybovat, že poslední dobrodružství Ethana Hunta na tom nebude stejně.

Pět let od premiéry Falloutu se tak můžeme začít těšit na další globální dobrodružství plné starých známých postav i fantastické akce, kvůli které Cruise s padákem na zádech neváhá skočit na motorce ze skály. Sedmý a osmý díl měly být původně natáčeny současně, už tak olbřímí rozpočet ale ještě nafoukly koronavirové průtahy produkce a filmaři v čele s navrátivším režisérem Christopherem McQuarriem tak na place strávili rok navíc.

Odplata: První část by tak měla dorazit 13. července 2023 a Odplata: Druhá část pak 27. června 2024.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt, Paramount © 2022