Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Black Panther: Wakanda nechť žije – Odchod krále v prvním traileru dvojky

Studio Marvel vydalo nový trailer k filmu Black Panther: Wakanda nechť žije (Black Panther: Wakanda Forever), očekávaného pokračování bez titulní hvězdy, předčasně zesnulého Chadwicka Bosemana. V traileru autoři naznačují, jak se s předčasným odchodem svého krále Wakanda vyrovnává. Video hraje hlavně na emoce, dialogy v něm žádné nejsou, jen krátký monolog. Do kin se dvojka Black Panthera podívá už v listopadu.

V novém traileru se vrací mnoho známých tváří z Black Panthera, které truchlí nad odchodem svého krále. Mezi lidmi zdrcenými smrtí krále T’Chally najdeme Nakiu Lupity Nyong’o, M’Baku Winstona Duka, Ramondu Angely Bassett, Danai Guriru jako Okoye a Shuri Letitie Wright, tedy členy královské rodiny nebo blízké přátele, kteří po boku Black Panthera bojovali v mnoha bitvách. Smrt krále T’Chally bude mít na Wakandu jistě značný dopad, zejména proto, že jedno z posledních královských rozhodnutí, které T’Challa učinil před událostmi Avengers: Infinity Wars a Avenger: Endgame bylo vyvést svůj národ z dokonalého úkrytu před světem.

Black Panther: Wakanda nechť žije

V Black Panther: Wakanda nechť žije se představí Dominique Thorne v roli Riri Williamsové. V komiksech je Riri geniální mladá žena, která nahradila Tonyho Starka jako nový obrněný superhrdina jménem Ironheart. Ironheart se má také stát seriálem na Disney+, což znamená, že děj dvojky Black Panthera posune nejspíš k dalšímu sólovému dobrodružství Riri.

Kromě toho, že film do MCU uvede zcela nového hrdinu a vyřeší otázku odkazu Black Panthera, očekává se také, že se propojí s dosud nepojmenovaným spinoffovým seriálem odehrávajícím se ve Wakandě. Seriál s Gurirou v hlavní roli bojovnice Okoye bude nadále zkoumat wakandskou mytologii a udržovat při životě franšízu, kterou Boseman pomohl stvořit.

Všechny tyto marvelácké aktivity přesunou těžiště franšízy Black Panthera na jiné postavy, protože studio slíbilo, že roli krále T’Chally z piety k Bosemanovi nikdy nepřeobsadí.

K režii pokračování se vrací Ryan Coogler. Je také opět podepsán pod scénářem společně s Joem Robertem Colem.

Do kin Black Panther: Wakanda nechť žije vstoupí v distribuci Falconu 10. listopadu s dabingem a titulky.

-red-
foto/video: Marvel, Disney, Falcon © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast