Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Babylon: Hollywood a jeho zlatá éra ve filmu režiséra La La Landu (trailer)

Vyšel první trailer k dobovce režiséra Damiena Chazelleho, který divákům ve filmu Babylon představí plejádu hereckých hvězd v příběhu ze zlaté éry Hollywoodu. Němé filmy ustupují zvukovým a to sebou nese zajímavé příběhy lidí, kteří se snaží přizpůsobit novému prostředí. Ať už jde o herce, scenáristy, režiséry nebo producenty. Jak naznačuje trailer, půjde o studii zajímavých osudů zmíněných tvůrců, města a samotného filmového průmyslu. V hlavních rolích uvidíme Margot Robbie a Brada Pitta.

Natáčení Babylonu skončilo už v říjnu 2021 a podle všeho byl tento projekt pro Chazella a jeho herce obrovskou výzvou. Bryan Mendoza, jeden z členů štábu, který se na natáčení podílel, jej označil za jeden z nejtěžších filmů, na kterých se podílel. Pro režiséra je to vysněný projekt, který plánoval již od doby, kdy se před 15 lety přistěhoval do Los Angeles.
Chazelle se stal velmi etablovaným tvůrcem po velkých úspěších s tituly První člověk, Whiplash a La La Land, čímž si otevřel prostor pro realizaci takto drahého projektu.

Babylon (foto: CinemArt)

Navíc dostal k dispozici velký herecký ansámbl nabitý spoustou hvězd. Film se může pochlubit obsazením, v němž nechybí Olivia Wilde, zmínění Brad Pitt a Margot Robbie, objeví se zde i Tobey Maguire, Samara Weaving, Jean Smart, Li Jun Li, Jovan Adepo, Katherine Waterston a další.
Původně měla po Pittově boku hrát Emma Stone, ale její zaneprázdněnost nakonec vedla k oslovení Margot Robbie.

Film má v tuto chvíli stopáž téměř jako Titanic. Aktuálně by měl trvat 185 minut.
Premiéru by měl mít 19. ledna 2023 v distribuci společnosti CinemArt.

-red-
foto/video: CinemArt, Paramount © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast