Bastardi se vrací po čtvrté s Reparátem (trailer)

Filmová cesta projektu Tomáše Magnuska Bastardi započala v roce 2010 a poměrně rychle si našla zaryté fanoušky i odpůrce. Každopádně na plátna kin se příběh ředitele školy Majera vrátil ještě dvakrát a vznikl také televizní seriál. Nyní se s podtitulem Reparát vrací Bastardi už po čtvrté a nabízí trailer. Do kin zamíří Bastardi: Reparát už 16. března.

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál, nejstarší z mafiánské rodiny který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka.

Bastardi 4 – Natáčecí den 1 – 5. 3. 2021
(foto: Jan Sobotka)

Ve filmu se dále objeví Jiří Krampol, Eva Čížkovská, Jaroslava Obermaierová, Carmen Mayerová, Erik Karvai, Ota Jirák, Jan Přeučil, Igor Bareš a další.

Natáčení probíhalo od jara 2021 v minimálním štábu kvůli pandemii covidu-19. Film se pak po roční přestávce dotáčel v červnu 2022. Snímek napsal, režíroval a produkoval Tomáš Magnusek ve vlastní produkční společnosti.

-red-
foto/video: Tomáš Magnusek, Bioscop © 2023