Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Tom Hanks je nevrlý vdovec Muž jménem Otto (trailer)

Muž jménem Otto nepřipomíná názvem švédskou knihu a filmovou adaptaci Muž jménem Ove náhodou. Je to americká verze téhož, která je atraktivní zejména účastí Toma Hankse v hlavní roli. Hanks emocionální a dojemné příběhy jako herec prostě umí, takže očekávání jsou v velká. Film vypráví příběh nevrlého šedesátiletého vdovce, který se svým důchodem protlouká tak, že otravuje život sobě i ostatním. V podstatě se mu nelíbí nic a nikdo: jeho sousedé, jejich domácí mazlíčci, děti a v podstatě všichni, na které narazí. Jednoho dne jeho zaběhnutou rutinu a přístup k životu změní nová rodina, která se přistěhuje do sousedství…

Komediální drama vzniklo podle románu švédského spisovatele Fredrika Backmana z roku 2012 s názvem Muž jménem Ove. Původní příběh byl adaptován do stejnojmenného švédského filmu, jehož režisérem a scenáristou byl Hannes Holm.
Muž jménem Otto je druhou filmovou adaptací románu pod taktovkou Marca Forstera (Světová válka Z, Kryštůfek Robin, Quantum of Solace), scénář napsal David Magee.

Do českých kin novinka vstoupí 2. února.

-red-
foto/video: Falcon © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast