Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

ČEKÁME DNES: TRAILER TICHÉ ZNAMENÍ OD ZOË KRAVITZ S NAOMI ACKIE A CHANNINGEM TATUMEM

Total Week #7/23 – Deadpool vs. Diana, detektiv Spider-Man a čtvrtý Riddick

Je za námi finále Super Bowlu s tradiční porcí filmových trailerů a taky Valentýn, se kterým i na český trh konečně vtrhla nová streamovací služba SkyShowTime. Tento týden nás také opustila ikona 70. let a idol mnoha pamětníků, herečka Raquel Welch, kterou proslavilo třeba Zvíře s Belmondem nebo dosud nejlepší adaptace Tří mušketýrů. K tomu Vin Diesel oznámil další pokračování svojí vesmírné ságy, vycvičení draci míří před kameru, Deadpool získal nečekanou záporáckou posilu a pavoučí detektiv se chystá řešit zločiny v New Yorku 30. let.

Nálož trailerů ze Super Bowlu

Týden hned v noci z neděle na pondělí odstartoval Super Bowl, každoroční svátek amerického fotbalu, který skončil dramatickým vítězstvím Kansasu. Přenosy finálových zápasů, které k televizním obrazovkám poutají oči milionů lidí, se vzhledem ke sledovanosti proslavily i exkluzivními reklamními přestávkami. Během nich pravidelně inzerují ty největší společnosti i filmová studia. I letos jsme se tak dočkali pořádné nálože nových trailerů.

Flashe, nové Strážce galaxie, Transformers, Creeda nebo Indiana Jonese si s českými titulky či dabingem můžete skouknout pěkně na jednom místě v tomto článku. K dispozici je vám na YouTube také speciální playlist.

Detektiv Spider-Man se chystá do černobílých ulic

Oscarové dobrodružství Spider-Mana v Paralelních světech se vrátí v pokračování na plátna už v červnu. Animovaný svět Milese Moralese se ale dočká nečekaného dalšího rozšíření. Aktuálně se totiž pracuje na scénáři hraného seriálu o Spider-Manovi Noir, černobílé detektivní verzi slavného hrdiny, který v New Yorku 30. let minulého století využíval k lapání padouchů nejen pavučiny, ale i své detektivní schopnosti.

V animáku Noira daboval Nicolas Cage, třeba ho tedy tvůrci Chris Miller a Phil Lord do role obsadí i v jeho hrané verzi. Na scénáři dělá Oren Uziel, který s producenty už pracoval na komediální sérii Jump Street.

Diana zatopí Deadpoolovi i upírům

Emmu Corrin si můžete pamatovat z role mladé princezny Diany v čtvrté sérii Koruny. Sedmadvacetiletá herečka zatím na svou první velkou filmovou roli čekala, o to větší pecka pro ni asi je, že si zahraje záporačku ve třetím Deadpoolovi. Zatápět tedy bude Ryanu Reynoldsovi a Hugh Jackmanovi a kdoví, třeba ji v MCU neuvidíme naposled.

Kromě Marvelu ale herečka ulovila roli i v o něco náročnějším projektu. Spolu s Nicholasem Houltem a Lily-Rose Depp si totiž zahraje v připravovaném hororu Nosferatu, který aktuálně v Praze připravuje režisér Robert Eggers.

Zajímavostí je, že se Corrin identifikuje jako nebinární, a v budoucnu tedy má zájem o role pro obě pohlaví. Uvidíme, jaké postavy si tedy v obou filmech zahraje.

Bezzubka se dočká hrané verze

Animovaná dobrodružství vikinga Škyťáka a roztomilého draka Bezzubky v trilogii Jak vycvičit draka se dodnes těší velké oblibě a solidním prodejům hraček. Není proto překvapením, že studio Universal nehodlá cennou značku ležet ladem a rádo by na její úspěch navázalo novým projektem.

Překvapivější může být, že nové pokračování, které bychom v kinech mohli vidět už v roce 2025, podobně jako Spider-Man Noir opustí formu 3D animace. Před kamery by tak měli zamířit živí herci a zelené rekvizity, ze kterých se poté díky počítačovým kouzlům stanou digitální draci. Zatím se neví nic o příběhu ani o tom, jak moc se s formou promění stylizace série, o režii se ale postará Dean DeBois, který zaštítil už původní filmy a jistou návaznost si tedy nepochybně pohlídá.

Vin Diesel chystá dalšího Riddicka

Středobodem vesmíru Vina Diesela jsou rodinné trampoty v Rychle a zběsile, zjevně ale myslí i na svou druhou franšízu. Oznámení čtvrtého dílu se proto tento týden dočkalo sci-fi Riddick o vendetě titulního vesmírného psance. Nový film ponese podtitul Furya podle Riddickovy domovské planety a režii obstará autor celé předchozí trilogie, David Twohy.

S oznámením nového dílu se přitom od roku 2013, kdy měla premiéru trojka, hodně otálelo i kvůli nepřesvědčivým tržbám série. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si chystané pokračování v kinech povede.

riddick


Na co se chodilo

Završení striptérské trilogie Bez kalhot: Poslední tanec s Channingem Tatumem si bezpochyby brousí zuby spíš na diváky streamovacích služeb, nejprve se ale dočkalo i uvedení v kinech. Účel upozornit na existenci filmu diváky se naplnit podařilo, že by se ale hrnuli do potemnělých sálů ve velkém se říct úplně nedá. Celosvětově totiž za první víkend utržil pouhopouhých 18 milionů dolarů. Prvnímu dílu se před lety vedlo skoro desetkrát lépe.

O čtvrté a třetí místo žebříčku nejúspěšnějších filmů historie mezitím srdnatě bojují dva velkofilmy Jamese Camerona. Druhý Avatar i Titanic se svou obnovenou premiérou aktuálně oba oscilují někde pod dvěma a čtvrt miliardami dolarů, oba filmy si během minulého týdne připsaly přes šest milionů dolarů. Bude hodně napínavé sledovat, kdo medailovou pozici urve.

Na co se podívat

Fascinace alternativními či paralelními životy byla vždy součástí umění. Marvel ve svých superhrdinských kolosech a aktuálním Ant-Manovi opět pootevírá dveře mnohovesmíru, jeden z nejlepších letošních snímků Všechno, všude, najednou zobrazuje alternativní verze životů jedné ženy v třeskuté a bezbřeze originální formě. Z nesmrtelné polemiky „co by kdyby“ těží i emoční klimax oscarového muzikálu La La Land.

Ve francouzském dramatu Julie, co by bylo kdyby… si titulní postava pohrává s myšlenkou, co by se stalo, kdyby změnila některá svá – občas zdánlivě nedůležitá – rozhodnutí, nebo jakým směrem by se její život ubíral, kdyby nepotkala určité osoby. Výsledkem jsou čtyři paralelní příběhové linie, v nichž potkáváme Julii coby matku, bezdětnou ženu, světoznámou pianistku i životem zkroušenou trosku.

Film má občas sklon sklouzávat k nadbytečné melodramatičnosti a přeslazenosti, i tak ale jde o velmi příjemnou podívanou, která baví i nutí k zamyšlení.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Netflix, Marvel, Disney, Bioscop, Vertical Entertainment, Bohemia MP © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast