Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Flash se vrací časem, restartuje filmové DC a řádí u toho hned s několika Batmany (trailer)

Všechny trailery, které filmovým fanouškům nadělil letošní sportovní svátek superbowl, jsme si už pěkně po kupě shrnuli v samostatném článku. Červený rychlonožka Flash a jeho restartování světa DC si ale zaslouží bližší rozebrání; zvlášť proto, jak prokleté natáčení jeho mnohokrát odložené sólovky bylo.

Dosavadní filmové DC je pořádný bordel, který by se ale měl jednou provždy příchodem nového šéfa Jamese Gunna vyřešit. Nedávno jsme se tak dočkali představení jeho plánu pro novou budoucnost tohohle komiksového světa, přičemž předělem by se měl stát právě očekávaný Flash. Ten celé universum částečně zrestartuje a za rozhašenou érou vystavěnou na filmech Zacka Snydera rozhodně přibouchne dveře.

Film adaptující legendární komiksovou událost Flashpoint, ve které se titulní hrdina vrací do minulosti ve snaze zachránit svou zesnulou matku a mění u toho nedopatřením realitu, byl přitom v přípravě už dlouhé, dlouhé roky. Prapůvodně jsme ho měli vidět už před dlouhými pěti lety, film ale mnohokrát přišel o režiséra, než u něj zakotvil Andy Muschietti, známý hlavně díky hororovým kingovkám To. Následně natáčení citelně zkomplikoval covid, nepomohla ale ani změna ve vedení Warner Bros., samotného DC a především pak trable ústřední hvězdy.

Nebinární herci Ezra Miller, kteří Flashe ztvárňují, za sebou mají historii výtržnictví, držení i prodeje drog a často i pomateného a násilného chování. Jen před pár týdny se výměnou za zkrácení trestu přiznali v případě vloupačky, která je jen jednou z mnoha různých přestupků a trestných činů, za které budou pravděpodobně souzeni. Z tříměsíčního vězení se díky tomu vyvlékli s roční podmínkou. K rozsudku došlo půl roku před premiérou filmu.

Flash by tak skutečně měl v červnu konečně dorazit do kin, dost možná to ale bude naposledy, co herce jako komiksového rychlíka uvidíme. Ti před koncem loňského roku nastoupili do léčebny, aby pracovali na svých psychických problémech a zmírnili nepříjemné PR; přesto je ale velmi nepravděpodobné, že by se s takoivými potížisty počítalo pro restartovanou podobu Gunnova filmového universa DC.

Včera prezentovaný materiál tak či onak ale vypadá obrovsky slibně, a fandové jsou poprávu nadšeni z návratu Michaela Keatona do ikonického kostýmu Batmana, kterou ztvárňoval v původních filmech od Tima Burtona na přelomu 80. a 90. let. Díky čachrování s realitami se totiž ve Flashovi nesetkáme jen s více verzemi titulního hrdiny, ale také s hned několika netopýry. Už předloňský Spider-Man u konkurenčního Marvelu ukázal, jak zábavné tyhle střety alternativních realit a verzí jedné postavy v komiksových kulisách dovedou být; na výsledek se tedy moc těšíme. Do kin dorazí 15. června.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: DC, Warner Bros. Discovery, Vertical Entertainment © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast