Trailer na Rychle a zběsile 10 má naprosto všechno, co od něj čekáte

Mysleli jsme si, že tahle sága už po výletu do vesmíru na vážnou notu hrát nemůže. Ale ono jo. Další díl Rychle a zběsile se ale představuje v novém traileru a ukazuje, že Vin Diesel brzdit nehodlá. I na podesáté dovede vyskloňovat slovo “rodina” i několikrát během pár sekund, přijít s dalším osudovým záporákem úzce propleteným s minulostí postav i vymyslet nové adrenalinové skopičiny týkající se dopravních prostředků všeho druhu. A navrch láká na možný návrat zesnulého Paula Walkera.

Ne že by smrt v téhle sérii byla překážkou, ale vrací se takřka všechny přeživší postavy a jejich představitelé z předchozích filmů, včetně Charlize Theron, Jasona Stathama nebo Johna Ceny. V průběhu produkce se s velkou instagramovou pompou rychlá a zběsilá rodina rozrostla o khala Jasona Momou a kapitánku Brie Larson.

Jason Momoa jako Dante v Rychle a zběsile 10 (foto: CinemArt)

Svůj odchod nicméně uprostřed natáčení kvůli tradičním „kreativním neshodám“ oznámil duchovní otec a dvorní režisér série Justin Lin. Ten po dosud čtyřech zrežírovaných dílech dost možná projekt pustil z podobných důvodů, jako před ním Dwayne Johnson. S egem Vina Diesela bude asi na place dost těžké pořízení. Původní termín premiéry v tomto květnu ovšem zůstal v platnosti a režijní stoličku rychle obsadil Louis Leterrier, režisér Kurýra nebo Neuvěřitelného Hulka.

Rozpočet se nicméně kvůli kvůli pandemii a rostoucím odměnám pro štáb vyšplhal na astronomických 340 milionů dolarů, což by z něj dělalo čtvrtý nejdražší film v historii. Desátý díl rodinné ságy tak musí vydělat hodně přes miliardu, aby se studiu vyplatil. Svůj tržební příběh začne předposlední film série psát 18. května.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2023