Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Byla jejich bouračka nehoda, nebo osud? Černá komedie Zatmění vstupuje do kin (video)

Netradiční spojení komedie a thrilleru, které přiznaně čerpá inspiraci z Tarantinovek? Taková slibuje být novinka režiséra Petra Kubíka Zatmění. V hlavních rolích „konverzační thrilleru s nádechem cynické komedie“ se představí Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Ján Jackuliak nebo Tereza Švejdová. Příběh o eskalaci banální dopravní nehody tento týden vstupuje do kin.

Hodně pesterou trojici osiřelého manžela, podnapilého frajírka a málomluvného drsňáka svede dohromady autonehoda na opuštěné křižovatce uprostřed lesa. Všichni naštěstí vyváznou víceméně v pořádku, možná i proto se nikdo nehrne do toho, aby na místo zavolal policii. Svou roli hraje i to, že ne všichni z nich u sebe mají papíry a byli způsobilí řídit. A možná i to, že osudy těch tří se propletly už dřív a jejich nehoda možná není tak úplně náhoda. Tak či onak by měli záležitost dořešit rychle, protože se stmívá a blížící se krvavé zatmění měsíce určitě nevěstí nic dobrého.

Za ostrou komedií, kterých v poněkud stereotypní žánrové nabídce českých filmů nevídáme moc, stojí úspěšný režisér obou dílů úspěšné pohádky Princezna zakletá v čase Petr Kubík, debutující scenárista a producent JC Kovář a producent Cyril Regner. Ze Zatmění je díky tomu cítit podobné tvůrčí a kamarádské nadšení, jako u nedávné dvojky Párty Hárdr nebo fylmového Vyšehradu.

Na výsledek se v kinech budete moci podívat od 2. března.

-red-
foto/video: Bohemia MP © 2023

zatmeni-plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast