V Česku do kin vstoupí Demon Slayer – manga se u nás na plátnech nevidí

Manga adaptace se v Česku na filmových plátnech příliš neobjevují. Vlastně dost výjimečně. Srdce skalních fanoušků pravděpodobně zaplesá po oznámení Falconu, že se do kin chystá Demon Slayer (V Česku známý pod názvem Zabiják démonů). Seriálové a filmové zpracování vzniklo na motivy nejprodávanějších manga sérií všech dob Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba.

Poté, co mu byla vyvražděna rodina, se laskavý chlapec Tandžiró Kamado rozhodl stát zabijákem démonů v naději, že se mu podaří proměnit svou mladší sestru Nezuko zpět v člověka. Tandžiró se proto se svými kamarády Zen’icuem a Inosukem a jedním z Pilířů protidémonských jednotek, Uzuiem Tengenem, vydává do vykřičené Čtvrti lásky, kde se společně utkávají s hrozivými vyššími šestými Měsíci – Daki a Gjútaróem.

Film spojuje poslední dva díly druhé řady stejnojmenného anime seriálu s prvním dílem třetí řady s podnázvem Swordsmith Village (Mečířská vesnice). Ta se začne vysílat v „jarní anime sezóně“ v dubnu, ale diváci a fanoušci anime mají už v březnu jedinečnou možnost vidět pouze v kinech, jak se bude vyvíjet příběh známých hrdinů.

-red-
foto/video: Falcon © 2023