Dvojka Gumpa vrátí na plátno Krajča a nově přivede Kozuba (video)

Film Gump – pes, který naučil lidi žít vidělo před dvěma lety v kinech více než 200 tisíc diváků, a tak se statečný psí kluk dočkal pokračování. Děj druhého dílu navazuje na díl první. Diváci se i tentokrát mohou těšit na herce jako je Bolek Polívka, Richard Krajčo nebo Karel Roden, režisér F. A. Brabec ale do pokračování obsadil i herce, kteří v prvním díle nehráli.

Kostýmní zkoušku na Gumpa 2 má za sebou například oblíbený herec Štěpán Kozub, kterého jako jediného čeká negativní role, i když s komickými prvky. Právě on bude páníčkem Gumpovy sestry Jenny, která se jako štěně v prvním díle prodala. Roční Jenny, která fenečku ztvární, je nalezencem zachráněným ze špatných podmínek v romské osadě na Slovensku. Producent filmu Filip Rožek ji objevil v útulku v Rožňavě a její novou paničkou se stala jeho maminka.

Gump 2 – Štěpán Kozub

„Je to vlastně poprvé, co hraju ve filmu o zvířatech a se zvířaty a nikdy jsem netočil ani rodinnou komedii, takže jsem rád, že si to můžu vyzkoušet,“ svěřil se Štěpán Kozub. „Můj vztah ke zvířátkům je veskrze pozitivní, mám je moc rád, doma mám dokonce labradorku z útulku, kterou jsem si nadělil ke dvacátý narozeninám,“ osvětlil herec. „A taky mě baví můj kostým, paruka, maska. Rád jsem ve svých rolích jiný než ve skutečnosti.“ I když jeho role není zrovna pozitivní, nestěžuje si. „Někdo to prostě zahrát musí… Navíc, proti komu by ten kladný hrdina bojoval?“ dodal s úsměvem.

I další ostravský umělec má už kostýmní zkoušku za sebou. Richard Krajčo se po dvou letech znovu setkal s Gumpem, který bude ve filmu jeho parťákem. Krajča čeká v pokračování filmu velký životní posun. Z „ajťáka“ uzavřeného ve virtuálním světě se stane docela jiný člověk. „Z mojí postavy se stane v podstatě hlavní a těším se moc na to, že si poprvé zahraju se Štěpánem. Oba jsme z Ostravy, ale minuli jsme na škole i v divadle,“ nechal se slyšet herec a zpěvák skupiny Kryštof. „Na minulé natáčení mám skvělé vzpomínky a po přečtení scénáře druhého dílu vím, že bude ještě zajímavější a zábavnější,“ dodal.

Jako u prvního dílu, i tentokrát vznikla nejprve kniha. Ta spatří světlo světa před letošními Vánocemi, zatímco na film Gump 2 si fanoušci poetického rodinného příběhu budou muset počkat do první čtvrtiny roku 2024. Těšit se mohou i na audioknihu, kterou opět namluví Ivan Trojan.

-red-
foto/video: Kristýna Zuzová, ScareVille, Totalfilm Media © 2023