Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

SLOVENSKÉ FILMOVÉ CENY SLNKO V SIETI VYHRÁL FILM INVALIDA, V KATEGORII TV BODOVALA MATEMATIKA ZLOČINU. kompletní výsledky zde

Z města na hory: Dobrodružství malého kotěte z Francie představuje trailer (video)

Vrnilka je živé a zvědavé kotě, které teprve objevuje život na pařížských střechách. Jeho osud se změní, když se ho ujme desetiletá Clémence a odveze ho do venkovského domu v srdci hor. Tím začíná jejich neobyčejné dobrodružství, které oba navždy změní. Podívejte se na trailer novinky od režiséra i v Česku uváděného filmu Putování se sobíkem. Do kin novinka Život kotěte dorazí s českým dabingem.

Desetiletá Clémence a Vrnilka, její mourovaté koťátko, odjíždějí z Paříže na prázdniny do Vogéz. Příhody a nečekaná setkání, které Clémence a Vrnilka na venkově zažijí, změní jejich život. Na venkově Vrnilka objeví svobodu a přírodu, ale také nebezpečí života daleko od města. Setkává se bílým kotětem, které se brzy stane jejím přítelem. Kočička Vrnilka je zábavná, dojemná, nepředvídatelná, překvapivá, záhadná i znepokojivá, nikoho nenechá lhostejným. Je ideálním parťákem, zvídavým, trpělivým, nesoudícím a především hravým.

Život kotěte (foto: CinemArt)

Režisér Guillaume Maidatchevsky, který má i díky svému předchozímu filmu Putování se sobíkem bohatou zkušenost s natáčením se zvířaty, přibližuje hlavní otázku, na níž ve filmu hledal odpověď: „Myslím, že jde o to, aby lidé pocítili blízkost, která existuje mezi Clémence a kotětem. Museli jsme jim dát pocítit, že jsou ve vzájemné symbióze. Dítě a kočka, to je něco velmi běžného. Ale díky čemu to funguje?“ A k natáčení ještě doplňuje: „Na rozdíl od psa, kterého lze poměrně rychle „ukáznit“, se kočka nachází na pomezí dvou světů: domácího a vnějšího. Má svou nezkrotnou, nevycvičitelnou stránku. Jak říká Maurice Genevoixe, autorka knižní předlohy, „kočka musí souhlasit“. Je v ní tato podmínka „jen když se mi chce“.

Rodinný snímek Život kotěte uvede do kin CinemArt 4. května.

-red-
foto/video: CinemArt © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast