Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Superhrdinové ovládnou v červnu pražské Rudolfinum

Supermana, Batmana, Úžasňákovi, Avengers nebo Hellboye spojí na jednom pódiu Filmová filharmonie. Díky velkému symfonickému orchestru a pěveckému sboru přenese posluchače do světa superhrdinů. Nový tematický koncert odehraje 11. června v pražském Rudolfinu pod vedením Roberta Kružíka. Zároveň se jedná o závěrečný koncert jubilejní desáté sezóny orchestru.

Filmová filharmonie ve velkém symfonickém obsazení

Speciální zážitek slibuje Filmová filharmonie při posledním koncertu této sezóny. Nazvala jej SUPERHEROES a kromě hlavních motivů oblíbených filmů zazní také koncertní suity přímo vytvořené pro posluchače symfonických koncertů. To je totiž specialitou Filmové filharmonie: vystupuje v 90členném obsazení orchestru a za účasti 60členného pěveckého sboru. Jako jediná tak publiku zprostředkuje nevšední hudební zážitek v té plné a nejvyšší kvalitě. Dirigentské taktovky se ujme Robert Kružík, který je již publiku Filmové filharmonie známý – např. z valentýnského či vánočního koncertu 2022.

Koncert Superheroes bude dirigovat Robert Kružík

„Posluchači se můžou těšit na Johna Williamse i Hanse Zimmera a hlavně skvělou filmovou hudbu od 80. let až po současnost,“ slibuje Matěj Lehár, ředitel a dramaturg Filmové filharmonie (Filmharmonie). „Velkým překvapením je pro mě podmanivá hudba Marca Beltramiho k filmu Hellboy a krásné sborové pasáže z hudby k filmům  X-Men: Poslední vzdor Johna Powella a Muž z oceli Hanse Zimmera,“ doplňuje.

Filmová filharmonie

Kromě už zmíněných témat superhrdinů, mezi kterými nechybí Superman ani Avengers, zazní hudba z filmů Spider-Man 2 nebo Fantastická čtyřka.
Vstupenky na koncert SUPERHEROES jsou k zakoupení na webu www.filmharmonie.cz.
Další sezónu zahájí Filmharmonie 8. října opět v Rudolfinu.

[button-red url=“https://www.filmharmonie.cz/koncert-superheroes-2023?utm_source=totalfilm&utm_medium=banner&utm_campaign=superheroes2023″ target=“_self“ position=“center“]Koupit vstupenky na koncert[/button-red]
-red-
zdroj: K. Lehárová, A. Gráfová
foto: Filmová filharmonie © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast