Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Kanibalská romance s Timothée Chalametem dneškem vstupuje do vybraných kin v Česku

Timothée Chalamet (Duna, Dej mi své jméno) platí za jednoho z nejnadanějších herců své generace. Čekání na chystané pokračování Duny či nove ztvárnění Willyho Wonky, kde hraje hlavní postavu právě sedmadvacetiletý herec, si mohou jeho fanoušci zkrátit romantickou road-movie podle knihy Camille DeAngelis. Snímek Do morku kostí režiséra Lucy Guadagnina (Dej mi své jméno) vyprávějící love story dvojice kanibalů exkluzivně uvedou vybraná česká kina už od 18. května. 


Kanibalská love story podle stejnojmenné románové předlohy Camille DeAngelis představuje druhou spolupráci italského režiséra Lucy Guadagnina a jednoho z největších hereckých idolů současné kinematografie, Timothée Chalameta. Po sladkobolném prozkoumávání sexuální identity na periferiích severní Itálie 80. let v Dej mi své jméno (2017) se autor pouští do křižování prašných amerických cest spolu s dvojicí, kterou spojuje stejně patologická posedlost. Šokující road-movie oslnila publikum na festivalu v Benátkách a Guadagnino si za ni odnesl Stříbrného lva za nejlepší režii.

Příběh filmu sleduje cestu Maren (Taylor Russell) a Leeho (Timothée Chalamet) na cestě po Americe v 80. letech. Kromě lásky je však spojuje i neodolatelná chuť na lidské maso. Kdyby nestačila tahle gurmánská zápletka, může pomoct osobní doporučení: „Považovali jsme za velkou škodu, že toto stylově osobité dílo, které uhranulo diváky na festivalu v Benátkách a ve kterém hraje jedna z největších hvězd současné mladší generace, by se mělo českým kinům vyhnout. Když selhaly klasické cesty české distribuce, rozhodli jsme se získat pro naše kina exkluzivní práva k promítání, byť jen na omezenou dobu,“ říká Jiří Flígl, ředitel a dramaturg kina Aero.

Scénář k filmu napsal David Kajganich podle stejnojmenné knihy Camille DeAngelis. Knižní předloha vychází v červnu 2023 také v Česku.

-red-
zdroj: F. Linhart
foto/video: Aerofilms, MGM Pictures, Totalfilm Media, Sony Pictures Classical © 2023


Pokračování druhé části Duny vstoupí do českých kin již 2. listopadu:

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast