Tereza Ramba a Jan Cina mají ve Zlíně své hvězdy na Chodníku slávy (video)

Chodník slávy před Velkým kinem ve Zlíně letos ozdobily další hvězdy. Tentokrát se jmény herců Terezy Ramba a Jana Cina. Tradiční akce Zlín Film Festivalu a Kapky naděje se uskutečnila v úterý 6. června. Tohoto ocenění se každý rok dostává osobnostem, které svoji filmovou kariéru zahájili v útlém věku a stali se z nich úspěšní představitelé herecké profese. “Oba nás to překvapilo, že jsme svou hvězdu dostali v mladém věku. Když jsme se ale dozvěděli, že se udílí díky startu kariéry v útlém věku, začalo to dávat smysl a jsme za to oba moc rádi, “ prozradila Tereza Ramba. V následujícím videu se na slavnostní okamžiky s reakcí herců můžete podívat.

Herečka Tereza Ramba se návštěvy Zlín Film Festivalu nemohla dočkat. „Zlín mám moc ráda, dlouho jsem zde natáčela seriál pro Českou televizi Znamení koně, takže se těším na vzpomínky,“ uvedla herečka a doplnila, že odhalení hvězdy je pro ni velká pocta. „Škoda že si ji nemohu vzít domů, před baráček na chodník by se mi krásně hodila,“ dodala s nadsázkou Tereza.

„Tereza patří k nejobsazovanějším českým herečkám. Máme proto velkou radost, že si v nabitém programu našla čas a přijela do Zlína, řekla umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová a dodala, že před kamerou se Tereza dříve Voříšková objevila poprvé v roce 2006 v teenagerovské komedii Rafťáci. Tehdy jí bylo 16 let a od té doby natočila bezmála čtyřicet filmů a seriálů. Za hlavní ženskou roli ve filmu Vlastníci získala v roce 2020 Českého lva.

Tereza Ramba a Jan Cina na Zlín Film Festivalu (foto: Totalfilm Media)

Herec Jan Cina se do Zlína na festival vrátil už po několikáté. Zahrál si rolí princů v pohádkách Slíbená princezna, Kouzla králů nebo Čertí brko a přiznal, že ho lákají i další pohádkové postavy jako skřítky, čaroděje, čerty a podobné potvůrky. Poprvé jej diváci mohli vidět ve 14 letech v televizním filmu Únos domů, ve stejném roce potom ve snímku Zdeňka Tyce Smradi,“ připomněla Markéta Pášmová.

Také Jan Cina neskrýval radost z hvězdy, kterou považuje za ocenění jeho dosavadního hereckého i lidského fungování. „Hvězda mi zároveň připomíná pozlátko hereckého světa a všeho kolem něj. Na chodníku bude taková padlá hvězda, která by mohla lítat ještě po obloze, ale díky upadnutí, si ji budu a budeme moci prohlédnout pěkně zblízka. Snad se hned neošlape…,“ doufá Jan Cina.

Tereza Ramba a Jan Cina na Chodníku slávy Zlín Film Festivalu (foto: Totalfilm Media)

Odhalení hvězd na Chodníku slávy před zlínským Velkým kinem pro Kapku naděje je každoroční nedílnou součástí doprovodného programu festivalu.

Zlín Film Festival vyvrcholí slavnostním galavečerem ve středu 7. června. Jeho součástí bude udílení cen v jednotlivých festivalových soutěží. Přenášet slavnostní večer bude Česká televize.

-red-
zdroj: K. Martykánová 
foto/video: Totalfilm Media, archiv, Fénix Film, V. Resler © 2023