Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

SONY KOMIKSOVKA LOVEC KRAVEN BYLA Z LÉTA PŘESUNUTA AŽ NA 12. PROSINCE. KARATE KID BUDE DÍKY TOMU AŽ V KVĚTNU 2025.

Co se stalo s Annou? Zmizela ze sociálních sítí a nikdo o ní neví (trailer)

Youtube, Instagram, Tiktok – všude přerušila aktivitu, ve stejný den. Co se stalo s influencerkou Annou, známou svým provokativním obsahem? Proč se na sítích tajemně odmlčela? A co s tím vším má společného otec patnáctileté Niny, která u něj v mobilu našla Anninu polonahou fotku? Na tyto a spoustu dalších otázek odpoví thriller #annaismissing, volné filmové pokračování úspěšného seriálu #martyisdead oceněného International Emmy Award 2020. Celovečerní snímek producentů Vratislava Šlajera, Jakuba Košťála, Milana Kuchynky a režiséra Pavla Soukupa do kin uvede 10. srpna společnost Aerofilms.  Podívejte se na čerstvý trailer.

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině.

Jak v seriálu #martyisdead inspirovaným reálným případem kyberšikany, tak i v napínavém příběhu s překvapivým odhalením #annaismissing se tvůrci zabývají odvrácenou stránkou internetu, která změní život jedné konkrétní rodině. Nina se totiž rozhodne Annu vypátrat na vlastní pěst. Film #annaismissing je tak svébytným příběhem s novými postavami, novými problémy a rozkrývá dalšími témata spojená s vhledem do online světa dětí, teenagerů i jejich rodičů.

#annaismissing (foto: Aerofilms)

„Film #annaismissing otevírá témata, jako je tzv. sharenting, tedy nadužívání sociálních médií rodiči a sdílení obsahu týkajícího se jejich dětí, moc influencerů i její negativní následky, ale zároveň má přesahy i do současných problémů mimo internet, které ale internet akceleruje – tabuizovaná láska, sexuální odchylky, konsensuální sex. To vše jsou témata, které jsou aktuální pro teenagery i jejich rodiče, ale rád bych, aby seriál zaujal a bavil všechny. Pro thriller je seznamování na internetu, sdílení soukromí nebo konsent přitažlivé i děsivé zároveň, protože jsou snadno zneužitelné. Podobné motivy se objevují ve filmech a seriálech po celém světě, což je důkazem, že společností cloumají a tvůrce přitahují,“ říká režisér Pavel Soukup.

Ve filmu se představí Alexandra Vostrejžová v roli Niny, Viktorie Vítová jako Anna, dále pak Marek Němec, Barbora Bočková, Magdalena Čečo, Petra Bučková, Vlastina Svátková a Tereza Holá.

Režisér Pavel Soukup pro téma filmu #annaismissing čerpal jak z vlastních zkušeností, tak vyprávění svých přátel i studentů, sám působí jako učitel na střední škole. K citlivým tématům spojených s nástrahami sociálních sítích tvůrci chtějí přistupovat nestranně – nesoudit, nepoučovat, vyvolat diskusi, ale naznačit, že nemůže být černobílá.

#annaismissing (foto: Aerofilms)

Někdy je příběh pachatele ještě důležitější, poučnější, emotivnější, než příběh oběti. Klíčové pro atmosféru thrilleru #annaismissing je ono temné tajemství a touha po jeho odhalení. Tajemstvím není, kdo to udělal, ale proč. A čím jste tomu tajemství blíže, tím víc litujete, že jste se do pátrání vůbec pustili. A fakt, že se toto tajemství týká rodiny, celou situaci ještě zhoršuje. Neumím si představit více skličujících pocitů, než podezření, že někdo z vašich milovaných provedl něco ohavného,“ dodává režisér Pavel Soukup.

Filmový projekt #annaismissing vznikl ve spolupráci s Nadací PPF a bude součástí osvětové kampaně Bezpečně v síti Nadace O2 – Děti on-line. Když rodič netuší…
Film vznikl v koprodukci Bionaut Dark a Fameplay, distributorem filmu je společnost Aerofilms. Do kin jej uvede 10. srpna.

-red-
zdroj: M. Reková, K. Bobková
foto/video: © Aerofilms, Bionaut, Richard Hodonický 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast