Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Režisér úspěšného Bangeru Adam Sedlák chystá nový seriál ADIKTS

Úspěšný mladý režisér Adam Sedlák (Banger., Domestik) se ujal režie šestidílné série ADIKTS, o zkratkách v našich životech, které vedou do slepých uliček. Po úspěchu 13 MINUT projekt vzniká ve spolupráci České asociace pojišťoven a Policie ČR. Na produkci se spolu se Shore Points podílí také Česká televize. 

ADIKTS – Adam Sedlák na place (foto: O. Horák)

Režisér má na svém kontě úspěšný film BANGER. z roku 2022. Jeho druhý celovečerní snímek ocenila kritika i veřejnost. Adam Sedlák má kromě svého nesporného talentu jako jeden z mála tuzemských tvůrců také schopnost relevantně komunikovat se současným mladým publikem.

Nový seriál Adama Sedláka, navazující na zmiňovaný film BANGER., chce do českého seriálového světa přinést tvorbu, která cílovou skupinu osloví překvapující formou.

„Dělám seriál pro mladou generaci s vážným tématem, ale odlehčeným pojetím. Chci zaujmout pozornost tím, že námět hraného seriálu opisuje žánrový syžet a fabuli superhrdinského filmu, tedy momentálně nejpopulárnějšího žánru ve světě audiovize. Takový úhel pohledu je vlastně ojedinělý i lehce provokativní. Ale jak je zvykem u superhrdinského žánru, tenhle ‚dar‘ je zároveň prokletím,“ říká Sedlák.

Adamu Sedlákovi je 34 let. Vystudoval Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Poprvé výrazně zaujal svou prvotinou Domestik. Ta byla v roce 2018 dokonce uvedena v Hlavní varské soutěži. S filmem Banger. slavil úspěchy i u širokého publika a zároveň se potkal i s dobrými novinářskými reakcemi. V tradičním výročním videožebříčku Totalfilmu vybrala redakce Sedlákův Banger. jako nejlepší český film roku 2022.

Nový projekt bude uveden v roce 2024. 

-red-
foto/audio/ video: Shore Points, Totalfilm Media © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast