Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Stvořitel: Lidstvo ve válce proti umělé inteligenci (trailer)

Režisér Rogue One: Star Wars Story Gareth Edwards se vrací s filmem Stvořitel, dobrodružnou sci-fi, v níž se John David Washington postaví armádě umělé inteligence v postapokalyptické válce. Vzhledem k tomu, že umělá inteligence se stává stále častějším prvkem našeho života, přichází film v ideální dobu, aby ještě více podpálil pod kotlem obav lidstva a diváctva. Díky novému traileru k filmu, který byl právě zveřejněn, mohou fanoušci před premiérou filmu na konci září nahlédnout do bezútěšné budoucnosti, kde se člověk postaví stroji.

Washington se v připravovaném filmu představí v roli Joshuy, bývalého agenta speciálních jednotek, který se uprostřed války mezi lidmi a umělou inteligencí potýká s náhlým zmizením své ženy, kterou hraje Gemma Chan. Oficiální synopse filmu prozrazuje, že Joshua je „naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta pokročilé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku… a lidstvo samotné.“. Zatímco Joshua a jeho tým bojují o přežití lidské rasy, musí se vydat hluboko na nepřátelské území, aby zjistili, že zbraň soudného dne, kterou loví, je UI v podobě dítěte.

Za kamerou stojí Greig Fraser a Oren Soffer, přičemž první z nich s Edwardsem spolupracoval už na Rogue One: Star Wars Story. Scénář k filmu napsal režisér společně s Chrisem Weitzem.

Film bude uveden do kin 28. září a dočká se uvedení i v IMAXu. Snímek do kin v Česku pošle Falcon.

-red-
foto/video: 20th Century Studios, Falcon © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast