Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Furiosa má trailer, další díl Šíleného Maxe režíruje opět Miller

Téměř deset let připravovaný prequel Furiosa: Sága Šíleného Maxe se soustředí na fanoušky oblíbenou imperátorku Furiosu, kterou ve filmu z roku 2015 ztvárnila Charlize Theron. Nyní, když roli převzala Anya Taylor-Joy, je konečně čas podívat se, jak očekávaný film vypadá. Trailer k nám dorazil přímo z brazilského Comic-Conu, kde byl premiérově představen. Očekávaná novinka se do kin chystá na konci května 2024.

Ve filmu se krom Taylor-Joy objeví i Chris Hemsworth. K oběma hlavním hercům se na Comic-Conu připojil i dlouholetý režisér Šíleného Maxe George Miller, který se rozpovídal o tom, že u této série vydržel rekordně dlouho. Miller zatím režíroval všechny díly Šíleného Maxe od roku 1979, kdy filmová série odstartovala. Předchozí díl s podtitulem Zběsilá cesta (2015) byl kasovním trhákem a navíc se mu podařilo urvat šest z deseti Oscarů, na které byl nominován.

Vzhledem k tomu, že premiéra postapokalyptického dobrodružství je naplánována na květen, je první trailer jistě jen první ze záplavy obsahu, který teprve uvidíme. Absence slova „Mad Max“ v anglickém názvu naznačuje, že Max Rocatansky (v podání Mela Gibsona a Toma Hardyho) se v příběhu nejspíš vůbec neobjeví.

Netřeba dodávat, že Millerův snímek je jedním z nejočekávanějších filmů roku 2024. Pokud se přiblíží úspěchu dílu z roku 2015, mohli bychom opět po delší době vidět jednu z nejlepších filmových akcí. Minimálně vizuál a první trailer slibují nadmíru uspokojující zážitek.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe bude mít v kinech premiéru 23. května 2024.

-red-
foto/video: © Warner Bros., Vertical Entert. 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast