Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

V dubnu se opět potkáme s Havlem, novinka přinese nepublikované záběry (trailer)

Režisér Petr Jančárek a producent Jiří Konečný (Endorfilm) oznámili, že celovečerní dokumentární film Tady Havel, slyšíte mě? bude v české distribuční premiéře uveden do kin 11. dubna 2024. Dokument obsahuje dosud nikdy nepublikované záběry z posledních tří let života Václava Havla. Do kin snímek uvede Continental.

Film Tady Havel, slyšíte mě? je podle tvůrců něžným podáním ruky každému, komu chybí Havlův úsměv, odvaha, moudrost a důstojnost. Diváci se v něm setkají  nejen s někdejším prezidentem, filmovým režisérem a rebelem, ale také s občanem a docela obyčejným člověkem, jehož osud se pomalu a neodvolatelně naplňuje.

“S Václavem Havlem jsem začal spolupracovat v roce 2003. Naše vztahy charakterizovala naprostá otevřenost a důvěra z jeho strany  a moje absolutní zodpovědnost vůči němu. Během posledních let jeho života tak vzniklo  více než dvě stě hodin unikátního, dosud nikde nepublikovaného materiálu, který se pak stal základem celovečerního dokumentu,“ říká režisér Petr Jančárek a dodává: Dokument je o mnoha podobách odcházení a stárnutí velkého muže, o potřebě vnímat a zažívat někdejšího dramatika, vězně svědomí, občana, státníka a plachého režiséra vlastního života v dosud neznámých polohách.”

Tady Havel, slyšíte mě?

„Chtěl bych, abychom si u příležitosti uvedení tohoto filmu položili otázku, zda pro nás Václav Havel pořád ještě něco znamená, jestli pořád ctíme hodnoty, které pro něj byly zásadní a zda nám stále má co říct. Jestli ho v duchu názvu filmu skutečně slyšíme, jestli k nám promlouvá a inspiruje nás,“ dodal producent filmu Jiří Konečný.

“Tady Havel, slyšíte mě? je jedním z prvních projektů, kterých se s velkou pokorou a ctí ujme společnost Continental Film Česká republika,” říká Ondřej Kulhánek, zkušený filmový distributor, producent a ředitel této nově vznikající distribuční společnosti. Na Slovensku bude distribuce filmu v rukách společnosti Continental Film Slovensko.

V říjnu byl film poprvé promítán divákům na festivalu dokumentů v Jihlavě.

Film vyrobila společnost Endorfilm v koprodukci s Essens Foundation, Nadací Michaela Kocába, Petrem Jančárkem, Českou televizí, Knihovnou Václava Havla a s podporou Státního fondu kinematografie.

-red-
foto/video: © Endorfilm, Continental Film 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast