Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Její hudba, její život, její pravidla, Amy Winehouse ožije ve filmu Back to Black (trailer)

Poslední desetiletí nám přineslo několik skvěle zpracovaných životopisných filmů o nejzářivějších hvězdách hudebního průmyslu, od Bohemian Rhapsody po Rocketmana. Teď tu máme novinku zpracovávající poměrně srdceryvný příběh talentované zpěvačky Amy Winehouse. Film má svůj první trailer. Na režisérskou sesli se posadila Sam Taylor-Johnsonová. Podívejte se na video.

Film o raketové cestě ke slávě zavede diváky až ke zpěvaččiným začátkům, kdy vystupovala jako jazzová hudebnice v severním Londýně se svou kapelou. Její jedinečný hlas a charisma obdivovaly doslova davy fanoušků. Ve filmu se Amy pomalu vydává na cestu vlastní zkázy, když potkává svého budoucího exmanžela Blakea Fieldera-Civila (Jack O’Connell) a začíná také bojovat se svou rodinou.

Ačkoli film bude samozřejmě dramatickým převyprávěním života Winehouse, režisérka se spolu se scenáristou Mattem Greenhalghem snažili zachovat co největší reálnost. Nejenže využili komplikované vztahové dynamiky mezi držitelkou Grammy a jejím bývalým manželem, respektive rodiči, ale také se vydali na skutečná místa, kde Winehouse vystupovala. Herci a štáb se tak přemísťovali po Londýně a natáčeli na mnoha místech, kde slavná zpěvačka vystupovala během svého vzestupu ke slávě, včetně jazzového klubu Ronnie Scott’s.

Do českých kin novinka zamíří 16. května v distribuci CinemArtu.

-red-
foto/video: © CinemArt 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast