Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jak zachránit draka: Poslednímu žijícímu jedinci zachrání život malá hrdinka (trailer)

Do kin právě vstupuje nové rodinné animované dobrodružství, které nás tentokrát bere na výlet do starověké Číny. Draci a lidé tam kdysi byli přáteli, ale lidská chamtivost toto spojenectví zničila a draci se stali kořistí. Posledního drží v zajetí krutý císař. Objeví se ale malá Ping a brzy se ukáže, že je to právě ona, kdo může draka zachránit. Film Jak zachránit draka s českým dabingem vstupuje do kin 18. dubna.

Opravdová hrdinka

Když se malá Ping pokusí draka zachránit a utéct s ním, na cestě za svobodou je pronásleduje zlý čaroděj a lovec draků. Aby přežili musí se tito nepravděpodobní spojenci naučit pomáhat si a chápat jeden druhého. Aby Ping splnila své poslání, musí v sobě najít odvahu, o které zatím nic netušila. Už nemůže být tím bázlivým, plachým sirotkem, jakým bývala kdysi. Stala se z ní opravdová hrdinka, která musí zachránit draka.

Jak zachránit draka (Forum Film)

Evropský animák s obřím rozpočtem

Neobvyklá španělsko-čínská koprodukce měla slušný rozpočet 24 milionů eur.
V rámci rodinné zábavy existuje a existovala celá řada filmů s draky, některé jsou úspěšnější než jiné, ale klíčové je to, jaké mají poselství. Jsem přesvědčený, že ten náš vás nadchne a prožijete cestu plnou emocí. V Jak zachránit draka se snažíme vrátit k těm dobrodružným filmům z 90. let, jejichž jádrem byly postavy a jejich cesta plná tajemství a někdy i dechberoucích situací,“ říká režisér filmu Salvado Simó (držitel ceny Goya za nejlepší debut).

Film vznikal podle prvního ze šesti románů populární a mnoha cenami ověnčené stejnojmenné literární ságy Carole Wilkinsonové.

-red-
foto/video: © Forum Film 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast