Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NEJKRÁSNĚJŠÍ A NEJDOJEMNĚJŠÍ ANIMÁK ROKU? UŽ JSTE VIDĚLI TRAILER ROZZUM V DIVOČINĚ?

Beetlejuice se vrátí v září, nový trailer potvrzuje, že těšení je na místě

Dlouho očekávané pokračování slavné komedie z roku 1988 přináší zpět milované postavy a představuje nové tváře, mezi které patří Jenna Ortega a Monica Bellucci. Vrací se samozřejmě Michael Keaton a nechybí ani Winona Ryder i Catherine O´Hara. Film Beetlejuice Beetlejuice vznikl naštěstí opět v režii Tima Burtona. Je tu plnohodnotný trailer a po jeho zhlédnutí máme z vymodleného pokračování dobrý pocit. Co vy?

Dvojka legendární komedie vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, jež se vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem otevře portál do posmrtného života. Je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal jemu vlastní chaos.

Záběr z původního filmu z roku 1988

Stará dobrá filmařina

Aby vše v pokračování bylo v souladu s režisérovým nezaměnitelným stylem a vizuálem filmu z roku 1988, bude Beetlejuice Beetlejuice opět sázet na stop-motion animaci. Film zajisté projde základní postprodukční trikovou úpravou, ale Burton se nechal slyšet, že se bude snažit dodržet staré dobré filmařské postupy, pokud to bude jenom trochu možné.

Dvojku Beetlejuice jsem si opravdu užil. Snažil jsem se vrátit k práci s dobrými lidmi, herci a loutkami. Při této práci jsem si uvědomil, proč jsem dřív tak rád točil filmy.

Tim Burton
Beetlejuice Beetlejuice (foto: Warner Bros.)

Dlouhá cesta k návratu

Už od uvedení původního filmu v roce 1988 se začalo mluvit o pokračování, ale z dosud neznámého důvodu se projekt nikdy nerozběhl. Vypadalo to, že by se vývoj dvojky mohl znovu rozjet v roce 2010, to se nestalo. Oficiálně byl projekt nakonec v roce 2019 znovu zaříznut a odložen. Je tedy tak trochu nečekaný zázrak, že jsme se dvojky v roce 2024 nakonec dočkali. Tato franšíza byla ale v jiných formách v minulosti několikrát využita. Objevila se jako atrakce v zábavním parku, v animované seriálové verzi a nejvíc zaujal asi muzikál na Broadwayi, oceněný cenou Tony.

Pokračování slavné strašidelné komedie uvede Vertical v kinech od 5. září.

-red-
foto/video: © Warner Bros., Vertical Entertainment 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast