Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

FURIOSA: SÁGA ŠÍLENÉHO MAXE MÁ FINÁLNÍ TRAILER. VSTUPENKY JSOU JIŽ V PŘEDPRODEJI.

Recenze | MUŽI V ČERNÉM 3

Agenti J a K se vrací…v čase. Za svých patnáct let u Mužů v černém zažil agent J pozoruhodné věci, ale nic pro něj není tak záhadné a tajemné jako jeho zasmušilý a málomluvný partner. Když je ale v sázce osud planety i život samotného K, je agent J nucen vrátit se v čase, aby dal věci do pořádku. J zjišťuje, že ve vesmíru existují tajemství, o kterých mu K nikdy neřekl – tajemství, která vyjdou najevo ve chvíli, kdy J spojí síly s mladým agentem K, aby zachránil budoucí verzi agenta K samotného, organizaci, pro kterou pracují, a také budoucnost lidstva.

Muži v černém 3

Naposledy kosili agenti K (Tommy Lee Jones a J (Will Smith) šmejdy z vesmíru v roce 2002. Třetí díl tedy navazuje na předchozí filmy po deseti letech. Ve tvářích obou herců to znát není, unavený není ani film. Spíš naopak. Třetí pokračování se povedlo. Nový švih zajistili poměrně šikovní scénáristé a čerství vítr v herecké partičce. Josh Brolin jako K v šedesátých se doslova zaskvěl.
Tvůrci vsadili na nekomplikovaný scénář, jednoduše pochopitelnou zábavu s průhlednou zápletkou.

V nových MIB se cestuje zpátky do minulosti. Na plátně tak sledujete mix Návratu do budoucnosti a Krotitelů duchů v novém slušivém kabátku, navíc s herci, kteří ze svých postav během let udělali slušný kult. I díky tomu lze nových Mužům v černém odpustit drobné chybičky. Ty vidím spíše v nezáživných akčních scénách, které vykrádají samy sebe z minulých dílů.

Muži v černém 3

Bohatě to ale divákům vrátí slušná porce gagů a vtipů, v nichž kraluje ten s „panem prezidentem a kakaem“, či padací scéna z mrakodrapu Chrysler Building, či „skutečný Andy Warhol“, však sami uvidíte.
3D konverze v tomto případě nutná ani nebyla, ale rozhodně neurazí ve scénách akčních či létajících. Retro při návratu na konec 60. let je vytvořeno skvěle a je na něm vidět mravenší práce, iluze je dokonalá.

Muži v černém 3

Jak už jsem zmínil, Josh Brolin je jako mladší alternativa agenta K téměř neodolatelný. Pro fanoušky předchozích filmů vytvořil oživení postavy staršího agenta, který je jinak věčně nepříjemný, zamračený a nekomunikativní.
Brolin nastudoval postavu Jonese opravdu výborně, pohyby, způsob mluvy i celkové charisma napovídá s kým máte tu čest.
Režisér Barry Sonnenfeld svůj návrat k filmu po letech zvládl dobře. Pomohli mu zruční scénáristé i herci, na které se prostě chodí. MIB 3 jsou výborná oddechová zábava, které nevyšumí během pár minut po opuštění sálu. A to musím ocenit.

-AC- (totalfilm.cz)
Foto/Video: Falcon, Columbia Pictures, Totalfilm.cz (c) 2012, Zákaz kopírování fotografií bez vědomí redakce.

Muži v černém 3 (Men in Black III)
Premiéra: 31. května 2012 (FALCON)

Komedie / Sci-Fi / Akční
USA, 2012, 104 min
Režie: Barry Sonnenfeld
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Will Smith, Tommy Lee Jones, Jemaine Clement, Josh Brolin, Lady Gaga, Emma Thompson, Alice Eve, Kevin Covais, Rip Torn, Nicole Scherzinger, Mike Pyle, Justin Bieber, Tim Burton


Licence Creative Commons
Recenze Muži v černém 3, jejímž autorem je Totalfilm.cz, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko .
Vytvořeno na základě tohoto díla: www.totalfilm.cz
Práva nad rámec této licence jsou popsána zde: http://www.totalfilm.cz/faq/.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast