Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

JIŘINA BOHDALOVÁ SE V NEDĚLI NA ČT1 PŘEDSTAVÍ V DRAMATU JIŘÍHO STRACHA SVATÁ, HRAJE PŘEŽIVŠÍ VĚZENKYNI GULAGU. TRAILER ZDE

Bontonfilm míří na iTunes a Google Play (soutěž o DVD Pohádkář)

Bontonfilm uzavřel na začátku roku licenční smlouvu se společností Apple a počátkem dubna 2015 zahájil přímou distribuci filmů na iTunes. Své filmy nabízel Bontonfilm na iTunes přes prostředníky už v minulosti, ale díky partnerství s Apple nyní Bontonfilm disponuje právem filmy na iTunes přímo nahrávat. Prvními filmy v takové přímé distribuci se stal Pohádkář, Need For Speed a Vlk z Wall Street, desítky dalších filmů budou následovat. Spolu s Bontonfilmem jsme pro vás při této příležitosti přichystali soutěž o 5 DVD s novinkovým Pohádkářem.

„Co se týče zahraničních filmů, nabízíme je primárně pro uživatele v České republice a na Slovensku, nicméně v případě, že vlastníme i licenci pro jiná teritoria, jsme schopni jak české, tak zahraniční filmy distribuovat do celého světa,“ upřesňuje ředitel kino a digitální distribuce Bontonfilmu Ondřej Kulhánek a zároveň tím poukazuje na největší lákadlo pro české producenty. Výhodou iTunes oproti jiným kanálům on-line distribuce filmů je možnost vybrat si mezi dabovanou verzí a verzí v originálním znění s titulky. Zároveň je možné využít buď principu videopůjčovny a film si stáhnout na 48 hodin anebo si ho pořídit natrvalo.

Pohadkar - iTunesSvou velkou aktivitu na poli on-line distribuce proměnil Bontonfilm v další významný krok. Minulý týden uzavřel smlouvu s Google Play a filmy začne v blízké budoucnosti nabízet i tam. Zároveň kontinuálně rozšiřuje svá práva na digitální distribuci filmů.
On-line distribuce filmů bude podle Ondřeje Kulhánka získávat na síle. Právě v ní spočívá budoucnost distribučního světa, což ukazují trendy konzumace audiovizuálních děl v zahraničí, a částečně také u nás. Proto je podle něj z prvních tří filmů napřímo vydaných na iTunes důležitý český Pohádkář Vladimíra Michálka. Pohádkář totiž na fyzickém nosiči DVD a Blu-ray vyšel před pouhým měsícem. „Vybrané filmy budeme chtít na iTunes hned od května či června nabízet souběžně s termínem jejich vydání na DVD a Blu-ray, někdy dokonce v předstihu,“ plánuje Kulhánek.

Soutěž o DVD Pohádkář
Pohádkář DVD

Hrajeme o 5 kusů DVD s filmem Pohádkář. Soutěž trvá do 20. dubna do 25. dubna 2015 včetně. Každý soutěžící smí jednou použít formulář, případně zaslat odpověď na email soutez@totalfilm.cz, do předmětu uveďte Pohádkář. [contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’Email‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Která česká modelka hraje v Pohádkáři jednu z hlavních rolí?‘ type=’text‘ required=’1’/][contact-field label=’Jak se jmenuje postava%26#x002c; kterou ve filmu ztvárnil Matěj Hádek‘ type=’text‘ required=’1’/][/contact-form]

Další zajímavou možností iTunes je předprodej. Jakmile se například film Dítě číslo 44 objeví v kinech, bude možné si ho objednat i on-line a v den jeho vydání na DVD a iTunes ho zákazník dostane.

Bontonfilm logoBontonfilm je jedničkou ve vydávání nosičů DVD a Blu-ray a stejnou pozici si udržuje i v oblasti VOD. V „on-linovém“ portfoliu má téměř čtyři stovky titulů, svou knihovnu rychle rozšiřuje a má zavedenou spolupráci se všemi českými poskytovateli.

připravil: JG, totalfilm.cz
zdroj: Bontonfilm

POHÁDKÁŘ DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast