Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Morricone uchvátil Prahu – v dubnu zamíří do Bratislavy

Tisíce fanoušků světové legendy filmové hudby Ennia Morriconeho včera v pražské O2 aréně vyslechly průřez tvorbou světoznámého hudebního skladatele. Pětaosmdesátiletý Morricone sám dirigoval dvouhodinový koncert, na němž zazněly nejznámější melodie z jeho rozsáhlé tvorby. Koncert začal skladbou The Strength of the Righteous z filmu Neúplatní. Diváci skladateli aplaudovali ve stoje.

Ennio Morricone diriguje pražský koncert

Ennio Morricone diriguje pražský koncert

Nechyběla ústřední melodie z filmu Tenkrát na západě nebo filmu Hodný, zlý a ošklivý. Vstupenky na jedinečný koncert si zakoupilo 12 tisíc lidí. V Praze s ním vystoupil maďarský symfonický orchestr Modern Art Orchestra a Kodályho sbor. Se stejným hudebním tělesem vystoupí skladatel ještě 5. dubna v Bratislavě.

Ennio Morricone - koncert v Praze (foto: totalfilm.cz)

Ennio Morricone – koncert v Praze (foto: totalfilm.cz)

Ennio Morricone složil hudbu k více jak 500 filmům, spolupracoval s nejlepšími světovými režiséry jako je Sergio Leone, Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Roman Polanski, Warren Beatty, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino.
Skladatel dostal desítky ocenění za svoji filmovou hudbu a byl 5x nominován na Oscara. Toho dostal v roce 2007 za celoživotní dílo a předával mu ho herec Clint Eastwood, který hrával drsné chlapíky právě v proslulých spaghetti westernech.
Morricone v posledních letech velmi rád realizuje své nahrávky i v Praze. V CNSO Studios v Hostivaři natočil (s Českým národním symfonickým orchestrem) například hudbu k filmu Nejvyšší nabídka.

připravil: AC, totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm.cz a oficiální zdroje

foto banner instagram

morricone-plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast