Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Doctora Strange bude hrát Benedict Cumberbatch

Tohle je opravdu dobrá zpráva. Dlouho se mluví o obsazení role Doctora Strange. Další marvelovská postava skončí nejspíš na stole jednoho z nejvyhledávanějších herců současnosti Benedicta Cumberbatche. Britský herec, který nejvíc proslul rolí televizního Sherlocka je s Marvelem údajně před podpisem smlouvy. Zprávu o tom přinesl server Deadline.

Benedict Cumerbatch (foto: archiv Totalfilmu)

Benedict Cumberbatch (foto: archiv Totalfilmu)

Film o kouzelnickém neurochirurgovi bude režírovat Scott Derrickson (Sinister), scénář napsal Jon Spaihts (Prometheus). Doctor Strange je neurochirurg a navíc čaroděj. Zemi chrání před hrozbami pomocí magie, mystiky a bojových umění. V kinech se film objeví v roce 2016.
O roli před časem vyjednával i Joaquin Phoenix, Tom Hardy nebo Jared Leto. Marvel zatím zprávu nepotvrdil. Ale zdroje hovoří o téměř jisté dohodě s Cumberbatchem.

Kdo je Doctor Strange?
doctor_strangeStephen Vincent Strange se narodil ve Philadelphii. Vystudoval medicínu a stal se brilantním neurochirurgem. Úspěch mu však stoupl do hlavy a stal se egoistou, kterého zajímal jen zisk z lékařské kariéry. Následně přežil vážnou dopravní nehodu, avšak rozdrcené ruce mu zabránily v pokračování ve své kariéře. Pohrdavě odmítl nabídky pracovat v poradním lékařském týmu či vyučovat a veškerý svůj majetek vynaložil v honbě za alternativními metodami léčby svého zranění. Úplně bez peněz a v depresích se vydal hledat poslední pomoc u tibetského mystika zvaného Prastarý (Ancient One). Ten mu však nejdříve odmítl pomoci kvůli jeho sobectví. Strange proto nejprve musel vykonat duševní očistnou cestu. Dr-Strange-Special-Ed-1Během své cesty odhalil spiknutí proti Prastarému, které zosnoval jeho žák Baron Mordo. Zcela nezištně ho pomohl potlačit a následně byl přijat do učení mystérií a magie.
Jako následovník a žák Prastarého rozpoznával svět magie a mystiky, spolu s existencí mnoha dimenzí. Postupně se vypracoval na nejmocnějšího mága na světě.
Jeho hlavními nepřáteli se staly zlé nadpřirozené bytosti jako Nightmare, Dormammu, Umar, Shuma-Gorath, Topaz a Rintrah.

Často používá magické artefakty jako: plášť levitace (Cloak of Levitation), Agamottovo oko (Eye of Agamotto), knihu Vishanti (the Book of the Vishanti) a Agamattovu kouli (the Orb of Agamotto).

Žije v magické rezidenci Sanctum Sanctorum v New Yorku, kde bydlí i jeho sluha Wong a další mág Rintrah. V reálném roce 1973 v komiksu zemřel jeho mentor Prastarý a Doctor Strange ho nahradil, od té doby využívá přízvisko Nejvyšší mág.

připravil: JG, totalfilm.cz
zdroj: Deadline, Wikipedia, archiv

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast