Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Táhni do pekel putuje od zítřka do kin i na internet

Po předpremiéře na filmovém festivalu Febiofest vstoupí zítra do kin film Táhni do pekel. A vstoupí nejen na plátna. Do distribuce ho Artcam posílá formou day-and-date release, což znamená, že bude uveden do kin ve stejný den, kdy bude k dispozici také legálně on-line – v internetových videopůjčovnách a dalších VOD (Video On Demand) platformách. Diváci si tak budou moci vybrat, zda ke sledování filmu zvolí prostředí kinosálu nebo si film zhlédnou v pohodlí domova. Kromě Artcamu experimentuje s touto formou distribuce i Film Europe.

Není to poprvé, kdy Artcam s touto formou distribuce experimentuje. Úspěšně ji společnost vyzkoušela už několikrát, poprvé při uvedení srbského snímku KLIP,  dále u filmů Epizoda ze života sběrače železa (Danis Tanovič, 2013)  Parchanti spí dobře (Claire Denis, 2013), nebo dokumentárního filmu Spirit of 45 (Duch pětačtyřicátého, r. Ken Loach, 2014).

táhni do pekel plakátFrancouzský snímek Jeana Charlese Hueho vypráví příběh Freda, který se po 15 letech vězení vrací ke své rodině do kočovnické kolonie na okraji Paříže. Mezitím se událo mnohé, ale jedno se nemění. Jeho bratři se chystají na velkou loupež nákladu mědi. Jenže plán se jim vymkne z rukou a Fred se bude muset rozhodnout, jestli mu snaha postarat se o bratry stojí za další několikaletý žalář… I když Jean-Charles Hue točí zásadně v prostředí francouzské kočovnické komunity Jenišů, jeho filmy jsou podivuhodnými variacemi klasických žánrů a příběhů. Také proto se jeho filmy objevují v programu prestižních festivalů jako Locarno nebo Cannes. Táhni do pekel je syrový příběh o vině a trestu, ale také o nalezení duchovní svobody. Film osciluje mezi žánrem westernu a krimi a zároveň přebírá dynamické prvky současné akční a thrillerové produkce.

Táhni do pekel (foto: Artcam)

Táhni do pekel (foto: Artcam)

Internetové videopůjčovny a další VOD platformy umožňují každému sledovat filmy z pohodlí domova, legálně a kvalitně. Použití je snadné, levné a efektivní. Alternativní varianta filmové distribuce formou VOD má výhody pro všechny: diváky, provozovatele i distributory. Je to jeden ze způsobů, jak dostat filmy k divákům přímou cestou, pohodlně a legálně. Divák si jednoduše vybere film, zaplatí poplatek v řádu desetikorun, a poté, co videopůjčovna obdrží platbu, může domácí projekce začít…

Bližší informace a odkazy na internetové platformy k promítnutí snímku najdete zde

připravil: JG, totalfilm.cz

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast