Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Anifilm | Den třetí – tipy na čtvrtek

Uplakanou středu střídá v Třeboni slunečné ráno. Čtvrtek nabízí opět bohatý program. Kromě filmového programu pro vás festivalový štáb připravil i zajímavé workshopy, přednášky a prezentace. Za zmínku stojí třeba prezentace Grafika ČT (13.30 – Loutkové divadlo).

ČT - Déčko - grafika

ČT – Déčko – grafika

Tématem prezentace bude představení širokého spektra výtvarných řešení pro grafickou výbavu pořadů na televizních stanicích ČT1, ČT2, ČT24, ČT art a ČT sport. 2D animace, 3D grafika, mapping. Náročná obrazová postprodukce i jednoduché řešení postavené na kreativitě a hře s médiem. Každý kanál vyžaduje jiný přístup a tak výběr z prací přináší velké množství nápadů a jejich zpracování. Prezentace, kterou přednesou Denisa Kollárová, ředitelka marketingu a artdirektoři a grafici ČT Miroslav Žáček, Vojtěch Buchta, Petr Černý, bude doplněna o projekce jednotlivých prací a komentářem odhalujícím pozadí jejich vzniku, hledání adekvátního výtvarného zpracování i peripetie s jejich realizací.

Ale zpátky k filmům. Ve 12.30 je ve Světozoru přichystána další soutěžní projekce. Svérázně kreslený snímek mistra japonského anime filmu Příběh o princezně Kaguje Isao Takahaty vypráví příběh nádherné princezny Kagujy, kterou jednoho dne jako maličkou najde muž v zářícím stonku bambusu. Donese ji domů a se svou ženou začne dívku, které rychle roste v neodolatelnou krásku, vychovávat jako vlastní. Tajemná princezna, která je zřejmě nadpozemského původu, uchvacuje každého, s kým se setkává, avšak události se dají do pohybu a ukazuje se, že se dívka musí konfrontovat s trestem za své provinění. Dramatický snímek plný fantazie okouzlil diváky i kritiku na celém světě a přinesl autorovi – vedle dalších cen a téměř tří desítek nominací – dokonce nominaci na Oscara.

Šutry v kapsách

Šutry v kapsách

V 17 hodin ve Světozoru startují Šutry v kapsách. Mladá, pohledná a vzdělaná žena se zamiluje do dobrodružného podnikatele, o třicet let staršího než je ona. S manželstvím ale přijde i velká žárlivost a manžel skrývá Annu v lese, daleko od ostatních lidí, kde mu žena porodí osm děti. Těžce je zasáhne Velká hospodářská krize. Následně je Lotyšsko obsazeno Sověty, nacisty a pak znovu Sověty. Anna statečně čelí všem těžkostem, pohání ji její mládí, ale něco uvnitř ní je zásadně špatně. A pak, o několik let později se Signe, mladá umělkyně, ptá svého otce: „Jak zemřela má babička?“ Otec i jejích sedm sourozenců je vyhýbavých. Pojme tedy podezření, že její babička spáchala sebevraždu. Zkazky z rodinné historie vyjevují psychické problémy. Sama Signe trpí depresemi. Tři z jejích sestřenic se potýkají se šílenstvím. Může existovat souvislost mezi Annou a čtyřmi vnučkami?
Večer ve Světozoru bude věnován 100 letům švédské animace.

Od 10.30 se v Divadle J. K. Tyla promítají téměř nepřetržitě bloky se soutěží studentských a krátkometrážních filmů  v 19.30 je přichystána přehlídka filmů nominovaných na Cenu Cartoon d´Or 2014. Ve Schwarzenberském sále v 15.30 začíná projekce filmu Legendy staré Prahy Ondřeje Žatečky, zpracovávající nespočet staropražských pověstí.

Na Masarykově náměstí přijdou ve 21 hodin Tučňáci z Madagaskaru.

Nezapomeňte, že si na naší facebookové záložce můžete zasoutěžit o jednodenní akreditaci.

Kompletní festivalový program najdete zde

Aplikace Anifilm pro mobil:
Google Play
AppStore

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast