Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

50. MFF KV | Startuje hlavní soutěž a Gere uvede Pretty Woman v letním kině

Druhý festivalový den nabízí plné penzum projekcí a první promítání snímků v Hlavní soutěži. A nejen to. Přichystáno je spousta doprovodných akcí. V 17 hodin má ve Velkém sále premiéru komedie Heil, která se vysmívá neonacistům. Ve 20 hodin je v témže sále přichystána i světová premiéra dramatu Antonia. Herec Ben Mendelsohn s režisérem Ryanem Fleckem osobně ve Velkém sále ve 22:30 uvedou film Hazardní hráči.

Ben Mendelsohn a Ryan Reynolds ve filmu Hazardní hráči

Ben Mendelsohn a Ryan Reynolds ve filmu Hazardní hráči

Jiří Bartoška a další známé tváře se budou tradičně potit v sedle před hotelem Thermal akci Pomáhej pohybem. Podpořit je můžete ve 14 hodin a zároveň sami podpořit Alianci žen s rakovinou prsu a Nadaci policistů a hasičů.

Jiří Bartoška na akci Pomáhej pohybem

Jiří Bartoška na akci Pomáhej pohybem

Čaj o třetí s  Jolkou Krásnou nabízí v Domě České televize setkání s režisérem česko-polského filmu Cesta do Říma Tomaszem Mielnikem a herečkou Berenikou Kohoutovou. Jmenovaná komedie o absurdní cestě vlakem do římské metropole zároveň oficiálně odstartuje soutěžní sekci Na východ od Západu. Světová premiéra Cesty do Říma proběhne v 18.30 v Městském divadle. Druhého zástupce z této soutěžní sekce, kyrgyzský snímek Nebeští nomádi, můžete rovněž ve světové premiéře vidět na tom samém místě od 16.00. V 18.30 je v Kině Čas přichystána projekce filmu Palio – za účasti režisérky Cosimy Spender a střihače Valeria Bonelliho.

Umrika

Umrika

Laskavý snímek Umrika, ověnčený Cenou diváků na letošním festivalu Sundance, uvede v 14h ve Velkém sále režisér Prashant Nair spolu s herci Surajem Sharmou a Tonym Revolorim.

Jiří Bartoška a Richard Gere

Jiří Bartoška a Richard Gere

Richard Gere přijde za diváky ve 23.00 do Letního kina, pozdravit je na projekci komediálně romantické klasiky Pretty Woman. Ve 14 hodin čekáme na jeho tiskovou konferenci v hotelu Thermal.

Podrobný program festivalu najdete zde

připravil: AC, totalfilm.cz
foto: Film Servis Karlovy Vary, Totalfilm.cz, archiv

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast