Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Vítěze z Benátek uvidíme příští rok, Marguerite a Everest už za 14 dní

Zlatého lva si ze 72. Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách odvezl režisér Lorenzo Vigas za drama Desde allá (Zdaleka). Prezident poroty Alfonso Cuarón to oznámil v sobotu večer na slavnostním zakončovacím ceremoniálu. Film vypráví o milostném vztahu mezi padesátiletým Armandem, který si na ulicích Caracasu vyhlíží mladší partnery, a teenagerem Elderem, jehož si Armando na začátku snímku vezme k sobě domů. Do českých kin ho přiveze společnost Film Europe, nejprve v rámci filmové přehlídky Be2Can 3 v říjnu 2016, následně pak v běžné distribuci.

VeniceFilmUspěl i snímek Marguerite, který do českých kin Artcam uvede už 24. září. Dobové drama zasazené do počátku 20. let vzniklo za české koprodukční účasti (Sirena Film) a z velké části se natáčelo v českých lokacích, mimo jiné v prostorách Divadla na Vinohradech. Snímek získal Cenu P. Nazareno Taddei Award. Marguerite je šestým filmem francouzského režiséra Xaviera Giannoliho. Příběh je volně inspirován osudy Američanky Florence Foster Jenkins, operní zpěvačky známé jako „královna kraválu“, která se ve 40. letech minulého století proslavila svým příšerným hlasem. V hlavní roli exceluje Catherine Frot.

Na přehlídce Be2Can příští rok uvidíme také snímek Francofonia, režie Alexander Sokurov, který získal cenu evropských kritiků FEDEORA a také americký film z hlavní soutěže Heart of dog v režii Laurieho Andersona.

Festival na benátském ostrově Lido zahájila 2. září nesoutěžní projekce horolezeckého dramatu Everest, jehož režisérem je Islanďan Baltasar Kormákur. Film má hvězdné obsazení  (Robin Wright, Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Clive Standen, Josh Brolin, Sam Worthington a další). Do kin ho uvede CinemArt 24. září.

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: Film Europe, Artcam, CinemArt

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast