Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

11. ročník Festivalu krátkého filmu odstartuje v lednu

Už po jedenácté se v lednu bude konat Festival krátkých filmů Praha, který přináší ty nejlepší a nejinspirativnější krátké filmy z celého světa. Odstartuje v kině Světozor 20. ledna a potrvá čtyři dny. Pořadatelem je Film Servis Festival Karlovy Vary, který organizuje Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Desítky snímků diváci uvidí v již tradičních sekcích – v mezinárodní soutěži, v přehledovém programu aktuálních českých filmů nebo v sekci experimentálních filmů Labo. Vrátí se i oblíbená noční show Brutal Relax Show plná nespoutaných filmů pro otrlé diváky. Festival krátkých filmů Praha opět expanduje také do regionů a to dvěma speciálními programy – Best of Brutal Relax Show a Pragueshorts dětem.

Festival krátkých filmů Praha

„Před více než 10 lety jsme hledali způsob, jak se potkávat s diváky Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary také v průběhu roku. Věděli jsme, že o krátké filmy je ve festivalovém programu velký zájem, ale zároveň nám bylo jasné, že karlovarský festival jim nemůže dát tolik prostoru, kolik by si zasloužily. A tak se zrodil Festival krátkých filmů Praha. Po deseti letech o něj zájem roste a věříme, že se bude ještě dlouho líbit hlavně divákům,“ uvedl prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Jiří Bartoška (foto Film Servis Festival Karlovy Vary)

Jiří Bartoška (foto Film Servis Festival Karlovy Vary)

Výběr těch nejlepších a nejextrémnějších filmů za čtyřletou historii Brutal Relax Show uvidí diváci v dvanácti českých a slovenských kinech a to pod názvem Best of Brutal Relax. Promítat se bude v Ústí nad Labem, Brně, Jablonci nad Nisou, Hradci Králové, Karlových Varech, Mariánských Lázních a na Slovensku v Kremnici, Prešově, Košicích, Trenčíně nebo ve dvou kinech v Bratislavě. Projekce proběhnou v době konání festivalu – 22. a 23. ledna 2016. „Best of Brutal Relax Show je kolekce hororů a krátkých filmů, které jdou proti očekáváním i zažitým konvencím. Letos jsme se rozhodli s touto mezinárodní kolekcí potěšit i diváky v regionálních kinech a zájem o ně nás upřímně potěšil,“ říká programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha Karel Spěšný.

Po loňské úspěšné premiéře se vrací soubor filmů Pragueshorts dětem pro rodiče malých filmových fanoušků od 5 do 8 let. Promítat se budou hrané i animované krátké filmy z celé Evropy, například z Arménie, Francie, Německa či Itálie.

5 metrů a 80 centimetrů (foto Film Servis Festival Karlovy Vary)

5 metrů a 80 centimetrů (foto Film Servis Festival Karlovy Vary)

Naše filmy poctivě nakoukávalo a vybíralo 7 dětských dramaturgů ve věku od 5 let, tudíž je takřka vyloučené, aby se děti v kině nudily,“ říká koordinátorka sekce Pragueshorts dětem Anna Purkrábková.

Z festivalu přineseme rozsáhlé zpravodajství. V lednu vám spolu s festivalem nabídneme i soutěž o několik diváckých akreditací.
Další informace se dozvíte na stránkách http://www.pragueshorts.com/

připravil: R. Ráček, totalfilm.cz
zdroj: Z. Janáková, Film Servis Festival Karlovy Vary, a.s. © 2015

Prague shorts vizual 2016

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast