Podívejte se na alternativní konec Prezidenta Blaníka na DVD (soutěž)

Příběh filmu Prezident Blaník navazujícího na úspěšný seriál se odehrává na pozadí skutečných událostí druhé přímé volby prezidenta České republiky. Vystupuje v něm tak celá řada reálných aktérů českého politického a společenského života. Druhé kolo prezidentské volby vyvrcholilo 27. ledna tohoto roku. Filmaři byli připraveni na různé varianty výsledku voleb, tak aby se pár dnů po oznámení jména prezidenta dostala do kin verze filmu zachycující aktuální výhru Miloše Zemana. Alternativní konec, tedy ten, kdyby Miloš Zeman nevyhrál, můžete vidět na právě vycházejícím DVD od Bontonfilmu. Nebo film vyhrát v naší soutěži.

„Měli jsme připravené různé varianty konce filmu a po vyhlášení výsledku prezidentské volby jsme poslali do kin aktuální verzi. Byl to časově velmi náročný postup, ale na to jsme po čtyřech letech natáčení seriálu Kancelář Blaník zvyklí,“ říká producent filmu Prezident Blaník Milan Kuchynka.

Celovečerní film sice navazuje na kultovní internetový seriál, kteří diváci znají z internetové televize Stream.cz, ale rozdíl oproti seriálu je nejen ve filmovějším stylu snímání, natáčení probíhalo například ve formátu cinemascope a tvůrci využívali jiné lokace a řadu exteriérů. Zároveň neřeší jednu konkrétní kauzu, ale sledují kontinuální příběh kandidatury Tondy Blaníka na prezidenta a jeho následné vypořádání se s neúspěchem. Nahlíží také do soukromí postav a celý děj je více zapojený do skutečného dění na politické scéně. Natáčelo se například na debatách prezidentských kandidátů, oslavách 17. listopadu, ve zpravodajství České televize a nemalou roli hrály již tradičně státní budovy, jako jsou parlament, úřad vlády, Pražský hrad a další.

Ve filmu mj. vystupují moderátor Jakub Železný, právník Tomáš Sokol, ekonom Tomáš Sedláček, Ladislav Špaček nebo zpěvák Tomáš Klus. Vedle hlavního hrdiny Tondy Blaníka (Marek Daniel) ve filmu hrají v rolích jeho asistentů Halka Třešňáková (jako Lenka) a Michal Dalecký (jako Žížala). Režíroval Marek Najbrt.

Soutěž o DVD Prezident Blaník

SOUTĚŽ probíhá od 19. srpna do 28. srpna 2018. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Bontonfilm.
Pokud chcete místo formuláře na webu použít soutěžní email soutez@totalfilm,cz – nezapomeňte do předmětu uvést „Prezident Blaník″.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.