Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Šarlatán Agnieszky Holland bude mít premiéru na Berlinale

Nový koprodukční film světoznámé režisérky Agnieszky Holland Šarlatán bude mít v únoru světovou premiéru na letošním 70. ročníku Berlinale. Velkou poctou pro tvůrce je jeho uvedení v rámci Berlinale Special Gala. Film o léčiteli, kterého ztvárnil Ivan Trojan, se v českých kinech objeví v premiéře 26. března.

Produkce filmu obdržela v těchto dnech oficiální pozvání od uměleckého ředitele berlínského festivalu Carlo Chatriana, aby zde film slavnostně uvedla. Festivaloví diváci tak uvidí film v exkluzivní premiéře a na červeném koberci před Berlínským palácem uvítají tvůrce filmu v čele s Agnieszkou Holland.
Filmové drama podle scénáře Marka Epsteina bylo inspirováno životním příběhem léčitele Jana Mikoláška, kterému prošly rukama podle jeho slov miliony pacientů. Ve filmu ho ztvární Ivan Trojan, jeho mladší verzi si zahrál Trojanův osmnáctiletý syn Josef Trojan. V důležité roli léčitelova asistenta se objeví slovenský talent Juraj Loj.

Šarlatán – Ivan Trojan, Juraj Loj

Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostiko­vat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým…

Původní rozhovor s Agnieszkou Holland 

Šarlatán – Josef Trojan

Snímek Šarlatán produkuje společnost Marlene Film Production producentky Šárky Cimbalové. Jde o česko-irsko-polsko-slovenskou koprodukci. Výrazným koproducentem je Česká televize.

-red-
zdroj: Gábina Vágner 
foto/video: CinemArt, Marlene Film Production, Totalfilm © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast