Rudolf Havlík točí komedii v Thajsku – s sebou vzal Langmajera, Plodkovou i umělou mrtvolu

Režisér Rudolf Havlík, který před nedávnem dotočil pokračování úspěšné komedie Po čem muži touží a uvedl do kin svůj film Minuta věčnosti natáčený v průběhu lockdownu na Islandu, opět spojuje síly s Jiřím Langmajerem, Janou Plodkovou a producentem Petrem Erbenem.

Jiří Langmajer se scénářem filmu Ostrov

V dramatické komedii Ostrov režisér se zálibou v cestování odvypráví příběh rozhádaného manželského páru, který nešťastnou náhodou ztroskotá na odlehlém thajském ostrůvku, kde se musí naučit spolu znovu vycházet, a především i přežít. Námět se údajně zrodil v průběhu společné dovolené Havlíka s Langmajerem, které v osobním životě po řadě projektů pojí přátelství. Náš cíl je natočit dobrý žánrový film a zkusit něco, co se v Česku zas tak často netočí, protože je potřeba snažit se nějak posouvat,“ řekl k realizaci projektu režisér.

Jiří Langmajer s Janou Plodkovou

Spolu s nejužším štábem se proto v nejbližších dnech vydají zhruba na měsíc na Ko Poda u západního pobřeží Thajska. Z Česka do Thajska poletí nejen několik kilogramů umělého kamení a dříví, ale třeba i živá slepice, umělá mrtvola a další rekvizity. Na území Thajska se nachází několik stovek ostrovů, takže filmaři měli co do lokací bohatě na výběr. Není to přitom poprvé, co se štáb režiséra Rudolfa Havlíka do jihoasijské země vydává – před dvěma lety zde vzniklo již několik scén pro snímek Bábovky, z jehož realizace si tvůrci odnesli řadu kontaktů na kaskadéry a další tamní spolupracovníky. Thajci by měli tvořit zhruba polovinu štábu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Rudolf Havlik (@rudolf_havlik)

Thajsko je filmařsky oblíbenou destinací obecně; natáčela se zde např. bondovka Muž se zlatou zbraní, Pláž s Leonardem DiCapriem nebo, pochopitelně, Pařba v Bangkoku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jiří Langmajer (@jirkalangmajer)

Již nyní se v Praze pracuje na digitálních efektech troskotajícího letadla, několik scén z letiště se stihlo natočit již v průběhu léta. Z Thajska by se štáb měl vrátit začátkem prosince, dovolenou si ale filmaři během natáčení příliš neužijí vzhledem k epidemiologickým opatřením a probíhající divadelní sezoně, která oba herce časově zásadně vytěžuje.

Premiéra Ostrova je naplánována na září 2022. Film do kin uvede CinemArt.

připravil: Martin Mažári
foto: CinemArt © 2021