Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Básníci se vrátí pošesté – dnes padne první klapka

Dnes padne první klapka už šestého pokračování Básníků. Film Jak básníci čekají na zázrak se v režii Dušana Kleina bude natáčet 28 dní v Praze, Litoměřicích, Kladně a Mělníku. V hlavních rolích se opět představí Pavel Kříž v roli Štěpána a David Matásek jako Kendy.

Jak básníci přicházejí o iluze

Jak básníci přicházejí o iluze

Dále uvidíme Terezu Brodskou a Lukáše Vaculíka. I v epizodních rolích zůstávají dobře známí herci z minulých dílů – Pavel Zedníček, Miroslav Táborský, Josef Somr, Eva Jeníčková, František Ringo Čech, Markéta Hrubešová, které doplní další známé tváře jako Jiří Lábus, Rudolf Hrušínský, Josef Abrhám, Linda Rybová, Martin Kraus, Nela Boudová, Eva Holubová a mnoho dalších.

Jak básníci čekají na zázrak

Jak básníci čekají na zázrak

„Když jsem v roce 2003 přišel s tím, že natočíme páté Básníky – Jak básníci neztrácejí naději, často jsem slýchával: „A bude to ještě někoho zajímat?“ Překvapila mě ta reakce, protože Básníci se mezitím stali pojmem, ZNAČKOU, kterou každý zná. Bylo mi jasné, že ať příznivci nebo odpůrci, všichni znají doktora Šafránka a Kendyho – a tudíž dochází k efektu, jaký známe ze vztahu k příbuzným. Nemusíte je mít rádi, ale zajímá vás, co se kolem nich děje. Navíc jsem věděl, že máme dobrý scénář s typickým skeptickým humorem doktora Ladislava Pecháčka,“ prozrazuje producent Miloslav Šmídmajer.

zdroj: Bioscop
připravil: Totalfilm.cz
foto: (2) Jan Kroupa / Bio Illusion / Bioscop © 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast