Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Batman v Superman bude nakonec přístupný

MPAA (Americká filmová asociace), udělující ve Státech kino ratingy oznámila, že Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti obdrží hodnocení PG-13. Není to žádné překvapení. Přestože se dle uveřejněných trailerů novinka Zacka Snydera tváří jako ultimátně temný a tvrdý film, výsledek bude asi trochu usedlejší. PG-13 je zlatý standard pro hollywoodský blockbuster. Klasifikací PG-13 MPAA rodičům důrazně doporučuje, aby své děti mladší 12 let na film doprovázeli. Takto ohodnocený film smí obsahovat více projevů nevhodných motivů, násilí, nahoty, hrubého jazyka. Hodnocení G (dětský) a PG (doprovázet rodiči) naopak může některé dospělé od návštěvy takto hodnoceného filmu zcela odradit.

Na filmy s označením R (mládež do 16 v doprovodu dospělého) chodí pochopitelně podstatně méně diváků a NC-17 je doslova zabijákem tučných zisků. Získat tedy PG-13 je vlastně jediná meta, které se snaží potenciální trhák v USA dosáhnout. Klasifikací PG-13 MPAA rodičům důrazně doporučuje, aby své děti mladší 12 let na film doprovázeli. Takto ohodnocený film smí obsahovat více projevů nevhodných motivů, násilí, nahoty, hrubého jazyka. Zároveň jakékoliv zobrazení užívání drog vede k udělení nejméně tohoto ratingu, nicméně běžně je takový film zařazen ještě o kategorii výše. Nahota v těchto snímcích nesmí být sexuálního charakteru. Zajímavostí může být požadavek na zařazení filmu do této kategorie, pokud obsahuje byť jen jediné slovo týkající se sexuality.

Kolik sexuality, násilí a vulgárnosti v novém komiksovém blockbusteru najdeme zjistíme už v březnu 2016. Zajímavostí může být požadavek na zařazení filmu do této kategorie, pokud obsahuje byť jen jediné slovo týkající se sexuality.

-red-
foto/video: Freeman Entertainment/Warner Bros. © 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast