Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Na HBO startuje nový seriál Mamon, televize ho nabídne celý zdarma

Dnes večer má na HBO premiéru další z původních seriálů této stanice. Šestidílný thriller Mamon natočil režisér Vladimír Michálek a v hlavní roli se představuje Matěj Hádek. Seriál vychází původně z norského formátu. Hlavním hrdinou je Petr Vlček, investigativní novinář pracující v deníku Kontext. Po smrti svého bratra Daniela Vlčka, ředitele největšího energetického podniku v zemi Central Energy, se pouští do pátrání po tom, co za jeho úmrtím ve skutečnosti stálo. Ještě netuší, jaké události svým pátráním spustí. Česká verze úspěšného norského seriálu Mammon se točí kolem privatizace fiktivního energetického gigantu Central Energy. 

Mamon-matěj hádek rozhovor

Mamon (foto: HBO Europe)

Dnes se také na HBO GO objeví dvě první epizody najednou a každou následující neděli přibude další. Uživatelé HBO GO tak budou oproti běžným divákům o týden napřed. Na stránce www.hbo.cz/mamon naleznete kromě informací o seriálu i odkaz na interaktivní online hru, díky které se divák ještě více zapojí do příběhu Petra Vlčka.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Rozhovor s Matějem Hádkem o seriálu Mamon[/pullquote]

Po jednoduché registraci na této stránce také získáte přístup k speciální nabídce na HBO GO, kde budou kromě celého seriálu Mamon přístupné první epizody populárních seriálů jako Hra o trůny, True Blood – Pravá krev nebo Sopránovi, celé řady seriálů z domácí i americké originální produkce HBO – napínavý Temný případ nebo komediální Girls. Postupně budou přibývat i první dvě řady Terapie s Karlem Rodenem, 11 Českými lvy oceněná minisérie Hořící keř nebo doposud divácky nejúspěšnější seriál z produkce HBO, Až po uši režiséra Jana Hřebejka.
Zaregistrovat se a získat přístup k nabídce můžete zde: http://mamon.hbo.cz/hbo-go-special

Mamon logo

První dojmy (1. a 2. díl seriálu Mamon)
Poslední dobou se v Česku thrillery, v nichž zločin prorůstá politikou i ekonomikou, zabydlely. Namátkou zmiňme nedávného Gangstera Ka nebo úspěšný Příběh kmotra. Od norského originálu se česká verze Mamonu značně liší. Mysteriózní linka byla čtveřicí scenáristů (Štefan Titka, Iva Klestilová, Ondřej Provazník, Hynek Trojánek) potlačena a prim v příběhu hraje především privatizace státní firmy Central Energy.
První dva díly slibují nadstandardní vizuál. Na české poměry nabízí seriál excelentní kameru, skvěle zvolené a funkční lokace a perfektní postprodukci. Každý zásadní záběr je velmi fotogenický.
Skvělá je i divákova orientace v příběhu a profilace postav. Uvidíme co přinesou další díly. Technicky je seriál na špičkové úrovni. Pokazit dojem by mohl snad jedině překombinovaný scénář.
  • 80%
    První dojmy ze seriálu Mamon - 80%
-AC- (podrobnou recenzi celého seriálu přineseme brzy)

připravili: -AC-, -red-
zdroj fotografií a videa: HBO Europe © 2015

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast