Lichožrouti se představují v traileru (video)

Lichožrouty znají především děti z velmi populárních knížek. Na podzim se partička požíračů ponožek chystá vzít útokem jak naše zásoby ponožek, tak všechna kina. Podívejte se na zbrusu nový trailerSestřih traileru jsme svěřili rovnou lidem, kteří to dělají. Je to jiná disciplína a hlavně byl potřeba nový, nezatížený pohled, který člověk ponořený každý den uvnitř dané věci, nemá. Volba dvojice Bušta – Alexa byla skvělá“ vysvětluje režisérka Galina Miklínová, proč se představení jejího celovečerního debutu ve filmové zkratce ujal režisér Jan Bušta a střihač Libor Alexa.

Seznamte se s malým pleteným hrdinou Hihlíkem (mluví Kryštof Hádek), jeho mafiánským strejdou Padrem (Ondřej Trojan), dvojkou poťouchlých bratranců Tulamorem a Ramsesem (Jan Maxián a David Novotný), krásnou a ostrou Žiletkou (Tatina Vilhelmová), padouchem Kudlou (Marek Taclík) i znepřátelenými bandami Kojotů a Ostrých hochů. A samozřejmě s Profesorem (Josef Somr), šíleným vědcem, na kterého by si měli dávat pozor úplně všichni zloději lichých fuseklí.

Celou lichožroutí partu v čele s Hihlíkem představuje i plakát k filmu od grafického studia Carton Clan. To spolu s režisérkou a výtvarnicí filmu Galinou Miklínovou připravilo kompletní vizuální podobu filmové propagace. „Barevní, výrazní Lichožrouti na bílém pozadí nás všechny nadchli už v lednu, kdy je Carton Clan rozložil poprvé v produkci na stole a všichni jsme hned měli v temné zimní depce lepší náladu. Jsou to sympaťáci, i když nám kradou ponožky, takže věříme, že budou v každém prostoru krásně zářit,“ říká producent Ondřej Trojan k pojetí plakátu.

licho_vizual_A3_vertik_prac05.indd

-red-

zdroj: Falcon

Článek jsme oštítkovali takto: