Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jágr bude mít vlastní film – s hokejovými esy i hvězdami Hollywoodu

Na podzim 2017 bude mít premiéru celovečerní dokument 68. Už z názvu je patrné, že je věnován zřejmě nejslavnějšímu českému sportovci Jaromíru Jágrovi. Film 68 bude mít premiéru na podzim 2017, v době oslav 100. výročí založení americké NHL, jejichž bude Jágr důležitou součástí. Natáčení proběhne jak v Česku, tak v zahraničí, kde o kladenském rodákovi budou vyprávět světová hokejová esa a hvězdy Hollywoodu. První klapka padne v listopadu. Za snímkem stojí producent Lídy Baarové Jiří Jurtin.

Vizuál připravovaného filmu

Vizuál připravovaného filmu

„Snímek navíc doplní přitažlivé archivní záběry, nové originální reportáže z Jágrových působišť, nikdy nevysílané rozhovory s rodinou, blízkými kamarády nebo prvními trenéry,“ vyjmenoval mluvčí filmu 68, Janis Sidovský.

V tiskové zprávě je zmíněna unikátní kombinace dokumentu a hraného filmu. V tuto chvíli není jasné, zda se jedná skutečně o kombinaci nebo dokudrama, kdy jsou historické momenty inscenovány. Tvůrci také uvádějí informaci, že půjde o vůbec první film o Jágrovi, uváděný globálně po celé planetě. Producent filmu Jiří Jurtin také uvedl, že získal od slavného hokejisty souhlas k natáčení: „S pokorou jsme od pana Jágra přijali souhlas, že můžeme zachytit jeho poctivou a neopakovatelnou cestu až na světový vrchol.“ 

zdroj: K. Mchitarjan, J. Sidovský

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast