Ben Affleck nakonec nového Batmana režírovat nebude

To, o čem se pár týdnů mluvilo jen v náznacích, se skutečně potvrdilo. Ben Affleck nebude režírovat nového Batmana. Celá kauza jen prohlubuje mediální šum kolem teď už již holého faktu, že studiu Warner Bros se celé komiksové DC univerzum rozpadá pod rukama. Flash se již měl točit – nemá ani režiséra, ani scénář. O již natočené Justice League se pronášejí nepěkné drby, třeba takové, že Zack Snyder tak trochu neví, co má vlastně s natočeným materiálem dělat, týmovka má být roztěkaná – podobně jako tomu bylo u Batman v Superman. K natáčení se bez větších problémů ale sune Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) a je tak jediným nadějným počinem z nadcházejích DC premiér. Wonder Woman, která půjde do kin toto léto, provází také pár nepěkných drbů. Pokud se potvrdí, bude se z toho DC universe vylizovat opravdu už jen velmi těžko.

Batman vs. Superman Úsvit spravedlnosti (foto: Freeman Entert.)

Affleck prohlásil, že od režie odstupuje z důvodu, že by jednoduše nestíhal režírovat, hrát a produkovat film zároveň. O tom, že ve všech dosavadních filmech takové posty zastával, obhajuje jinou velikostí filmů. Batman by byl opravdu (a snad také bude) opravdu velkofilm se vším všudy. A aby toho nebylo málo, objevilo se také pár jmen, které by si mohly sednout na režisérskou sesli. Jedná se o Matta Rosse (Tohle je náš svět) a hlavně Matta Reevese (Úsvit planety opic). Já osobně bych si možná posvítil na Garetha Edwardse, který odstoupil od natáčení Godzilly 2 a Warneři by mu po miliardovém úspěchu Rogue One určitě nějaký štědrý rozpočet přiklepli.

Trailery blížících se novinek DC univerza


Nutno však nakonec podotknout, že tlak na Afflecka musí být poslední dobou opravdu enormní a nekompromisní. Po velkých prohlášeních ohledně Batmana, psaní scénáře se kterým pořád nebyl spokojený a nepříliš dobře přijaté Benově novince Pod rouškou noci… není to snadná pozice. A nával nenasytných novinářů se teď ještě posilní. Doufejme, že Affleck nesekne s režií nadobro. I přes klopýtnutí se jedná pořád o velice kvalitního režiséra. Snad nebude Batman Affleckovým hřebíkem do režisérské rakve. Byla by to velká škoda.

Petr Račko, Totalfilm.cz
foto/video: Freeman Entertainment © 2016, 2017