Michael Bay vás provede zákulisím nových Transformerů (video)

Velká blockbusterová pecka letošního léta se pomalu blíží a krom předchozích nadupaných trailerů filmu Transformers: Poslední rytíř přichází Michael Bay, aby nám představil především technickou stránku filmu. Ve videu se přímo od něj dozvíte, že film vznikal v nativním 3D, aby divákovi poskytl nejlepší možný zážitek z obrazu. Známý hollywoodský megaloman chce mít vždy všechno perfektní a následující video to jenom potvrzuje. “Film jako Transformers potřebuje ty nejlepší nástroje, nejlepší zvukovou a projekční technologii a kamery. Jsem tu, abych udržel 3D naživu. Abych vytvořil nejlepší zážitek, musím natáčet přímo ve 3D. Jsme první film, který se natáčel přímo v IMAX 3D,” prozrazuje ve videu Michael Bay. Podívejte se.

Ačkoliv Bay i ve videu potvrzuje, že se jedná o jeho poslední transformeří biják, nejčerstvější zprávy hovoří o plánování spin-offu, který by si režisér sám natočil. Příběhů má v zásobě dost. Najatí scenáristi mu je totiž psali do zásoby. Ale zpátky k Poslednímu rytíři – do kin se chystá nejnovější film ze slavné série na konci června. Podle trailerů to vypadá na větší příklon k rodinné zábavě.

Studio na snímku opravdu nešetřilo, jedná se o nejdražší díl celé série, stál 260 milionů dolarů. Do kin snímek přichází přesně 10 let po prvním díle. Natáčelo se na Kubě a ve Velké Británii. A zajímavý je také fakt, že první trailer překonal hranici 100 milionů zhlédnutí za 48 hodin.
To všechno svědčí o tom, že hlad po efektních příbězích Transformerů stále panuje a vypadá to tak, že Michaela Baye podpora fanoušků žene stále kupředu. Jsme zvědaví na technologický posun a péči, jakou producent a režisér nejnovějšímu přírůstku série věnoval.

Dočkáme se 22. června. V Česku film distribuuje CinemArt.

M. Staněk
video: CinemArt © 2017