Začíná natáčení hvězdně obsazené letní komedie Bajkeři – do kin půjde v říjnu

Letní komedie Bajkeři podle scénáře dnes jednoho z nejvyhledávanějších autorů, Petra Kolečka posadí na kola  trojici mladých českých herců – Adama Mišíka, Jana Komínka a Vojtu Machutu. A spolu s nimi  Hanu Vagnerovou, Celeste Buckingham, Pavla Nečase, Tomáš Matonohu, Václava Postráneckého nebo Michala Suchánka. Natáčení začne koncem května v Praze,  točit se bude celý červen v půvabném přírodním prostředí v okolí Telče ale i  České Kanady. Režírovat bude debutující Martin Kopp, doposud režisér seriálů Ulice, Vinaři, Ohnivý kuře, ale také spolutvůrce kultovního fotbalového Vyšehradu.

Bajkeři slibují být rozvernou letní komedií ve stylu Snowboaďáků a Rafťáků. Nevlastní bratři Jakub a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi.  Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život  znamená víc, než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky virtuálních her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, tentokráte „Kolečkovsky“ ironickým, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu,  chybějící elektrická zásuvka,  ale také sok v lásce.

Jan Komínek, Hana Vagnerová a Adam Mišík (foto: Totalfilm.cz)

V hlavních rolích se představí trio mladých herců –  hvězda televizní show Tvoje tvář má známý hlas Adam Mišík, Jan Komínek, který má za sebou vedle úloh v televizních seriálech Ulice, Znamení koně nebo Svatby v Benátkách i hlavní roli v pohádce Pravý rytíř, a Vojtěch Machuta, který si zahrál v seriálech Gympl s (r) učením omezeným nebo Vinaři. Na dívčí sedla zasednou populární zpěvačka Celeste Buckingham, herečky Julie Šurková a Štěpánka Fingerhutová, kterou můžeme znát z komedie Dvojníci, nebo exotická zpěvačka a tanečnice Esther Lubadika, která zaujala v jedné z řad soutěže Česko Slovensko má talent.

Celeste Buckingham (foto: Totalfilm.cz)

V rolích rodičů a jejich partnerů uvidíme Hanu Vagnerovou, Pavla Nečase, Tomáše Matonohu, Vandu Hybnerovou, Michala Suchánka nebo Václava Postráneckého. Komedie s muzikou Jana P. Muchowa slibuje i duet Mišík/Buckingham a také jedno hudební překvapení.
Producentem filmu je Tomáš Vican, který stál za „vinařskými“ veselohrami Bobule, dramatem Lidice nebo televizním seriálem Vinaři, hlavním partnerem filmu je televize Prima.
V kinech si s komedií Bajkeři budete moci prodloužit léto od 19. října, kdy film do kin uvede distribuční společnost Falcon.

-red-
zdroj: U. Donátová, Falcon © 2017