Po čem muži touží má dotočeno, premiéra v září (video)

Režisér Rudolf Havlík dokončil natáčení nové filmové komedie Po čem muži touží. Do kin ho 20. září uvede distribuční společnost Cinemart. Na to, po čem muži touží v reálném životě, jsme se zeptali Táni Pauhofové: „Já si myslím, že bez ohledu na pohlaví člověk touží být šťastný. Akorát možná, že když se bavíme o ženách a o mužích, tak každý si pod tím štěstím představuje něco jiného, eventuálně k tomu štěstí vedou jiné prostředky.”

Scénář o věčném soupeření mužského a ženského světa napsal Havlík společně s úspěšnou spisovatelkou Radkou Třeštíkovou. Má za sebou filmy Zejtra napořád a romantickou komedii Pohádky pro Emu, pro Radku Třeštíkovou to je naopak první realizovaný scénář.

Po čem muži touží (foto: Fénix Film)

Natáčelo se v Praze, ale na závěr natáčení se štáb vydal do Hotelu Podlesí, ke kterému patří Pohádková vesnička. V průběhu natáčení si museli herci osvojit i některé nové dovednosti – Sara Sandeva se pro svůj part učila hrát na kytaru. Písničku s názvem Hvězda důvěrná pro ni složila a text napsala talentovaná zpěvačka a textařka Patricie Fuxová. Matěj Hádek zase věrohodně předstíral automechanika. Anna Polívková se ve scéně v ordinaci potkala před kamerou se svou maminkou Evelynou Steimarovou, která si zahrála lékařku. Za Jiřího Langmajera sice při filmové autohavárii zaskočil kaskadér, ale neminulo ho prolézání okénkem nabouraného auta. S Jiřím Havelkou pak společně v jiné scéně „na vlastní kůži“ zinscenovali filmovou rvačku. Na place v rámci filmového scénáře padlo celkem 10 facek!

Po čem muži touží (foto: Fénix Film)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne k jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Navíc je na jeho post ve firmě dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Po bujaré noci, kdy svoje neúspěchy zapíjí s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek), ho čeká ráno značné překvapení. Fyzicky se totiž stal ženou a musí se s tou skutečností nějak vyrovnat.

Po čem muži touží (foto: Fénix Film)

Vedle Jiřího Langmajera a Anny Polívkové v hlavních rolích Karla a Karly se v komedii Po čem muži touží objeví celá řada známých herců a hereček – Táňa Pauhofová, jako ambiciózní šéfredaktorka Playboye Leona, Matěj Hádek jako Karlův kamarád, Jiří Havelka v roli spisovatele Roberta a další. Filmovou redakci Playboye tvoří například Oldřich Navrátil, Lucie Polišenská, Naďa Konvalinková, Jana Synková. V dalších rolích uvidíme třeba Lenku Vlasákovou, Pavlu Tomicovou, Ester Kočičkovou nebo Jakuba Voláka.

-red-
zdroj: Uljana Donátová
foto: Fénix Film © 2018
video: Totalfilm © 2018