Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Zdeněk Viktora: I kdyby Kříž dostal jako partnerku Češku, stejně by jí to osolil (video)

Do kin míří už tento čtvrtek 9. srpna vstoupí česká detektivka Miss Hanoi. Napsal a natočil ji režisér Zdeněk Viktora, který snímek v následujícím videu představuje.  „Je to detektivka, kde je důležitá ta kriminální linka, ale stejnou váhu má i osobní linka hlavní hrdinky, jako člověka mezi dvěma kulturami,“ vysvětluje Zdeněk Viktora. V hlavních rolích se představuje David Novotný a Ha Thanh Špetlíková. Podívejte se na video.

První český film, který nahlíží na vietnamskou komunitu, má v hlavní roli poprvé také vietnamskou herečku: „Ha Thanh měla už nějaké zkušenosti v televizi. Když jsem se s ní sešel, tak jsem hned věděl, že je ta pravá pro tuto roli. Napsal jsem ji jako holku, která si jde svou cestou. A když jsem se pak bavil s Ha Thanh, zjistil jsem, že to má velmi podobné jako hlavní hrdinka,“ prozrazuje režisér.

Miss Hanoi – Ha Thanh Špetlíková, David Novotný

Viktora si nemyslí, že vtípky s rasistickým podtextem mohou vietnamskou komunitu urazit: „Spoustu těch vtipů vymyslela sama Ha Thanh. Myslím si, že ten film není v žádném ohledu urážlivý. Vietnamci, kteří to viděli se tím bavili. Když máte smysl pro humor, tak to prostě vezmete.“

Neotesaný kapitán Kříž, kterého hraje David Novotný je v drtivé většině ve filmu interpretem nekorektních hlášek. „Kapitán Kříž neměl být žádná karikatura. Nešlo o to, že jeho partnerka je vietnamka. I kdyby dostal jakoukoliv jinou parťačku po škole, tak by jí to taky takhle osolil, protože je zkrátka takový,“ dodává režisér.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Na novou detektivku můžete vyrazit od čtvrtka 9. srpna[/pullquote]

-red-
foto/video: Falcon, Totalfilm Media © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast